Au început lucrările pentru închiderea gropii de gunoi a orașului Victoria


  • Au început lucrările pentru obiectivul “Închidere depozit deșeuri Victoria”, aflat între Victoria și Viștea de Sus.

Licitația a fost câștigată de firma S.C. ATHOS COM SRL la prețul de 3.774417,52 lei cu TVA, fonduri care provin de la Administrația Fondului pentru Mediu. Iar cota Orasului Victoria este de 132.498,61 lei la acest proiect. Valoarea inițială a proiectului era de 4.794.762 lei, din care 317.481,35 lei cota orașului Victoria însă, în urma licitației, valorile au fost reactualizate și prețurile au scăzut.

,,Acest proiect nu a fost depus de mult timp. Licitația a fost contestată, astfel că termenul a fost decalat. Firma câștigătoare a licitației este SC Athos COM SRL, iar eu am semnat acest contract chiar în prima mea zi de lucru ca și primar, adică în 29 octombrie 2020. De atunci și până acum am avut de obținut mai multe autorizații. Și asta întrucât proiectul inițial a suferit unele modificări, pentru a fi adus la timpurile noastre și au fost incluse materiale inovatoare”, a declarat Camelia Bertea, primarul orașului Victoria.

Lucrările pentru obiectivul ,,Închidere depozit deșeuri Victoria” au început în 17 mai, la ora 10.00, iar termenul de execuție este de 15 luni. Terenul nu va fi folosit în următorii 30 de ani pentru a se putea reface și vor fi efectuate analize periodice privind factorii de mediu. Terenul va fi decontaminat și transformat în spațiu verde.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.