Câți copii au fost vaccinați anti-COVID la Făgăraș, din 2 iunie


  • Din 2 iunie, când în România a început vaccinarea și pentru categoriile de vârstă de peste 12 ani, s-au vaccinat anti-COVID 21 de adolescenți, cu vârsta cuprinsă între 12 și 16 ani, la centrul de vaccinare din Făgăraș

România este prima țară din Uniunea Europeană care a început vaccinarea copiilor cu vârsta de peste 12 ani.

Până astăzi, la centrul de vaccinare din Făgăraș au fost vaccinați 21 de tineri, care au vârsta cuprinsă între 12 și 16 ani. Până acum, în România s-au vaccinat anti-COVID peste 123.500 de copii şi tineri cu vârste între 12 şi 19 ani. Din 1 iunie, platforma de programare a fost optimizată și permite programarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani, prin contul părinților. Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă. Este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal al copilului. Vaccinul folosit pentru imunizarea copiilor cu vârsta de 12 ani și peste este cel produs de Pfizer-BioNTech (Comirnaty).

În primele 10 zile din luna iunie, la Făgăraș s-au vaccinat anti-COVID peste 500 de persoane. Dintre aceștia – 109 au primit prima doză de Pfizer, iar 367 de persoane au fost imunizate și cu a doua doză. La Făgăraș se imunizează cu Pfizer și Johnson&Johnson.

(Alina ROMAN)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.