Aurel Tămaș cântă duminică la Festivalul Narcielor de la Vad


Țara Făgărașului este renumită pentru narcisele din poiana Vadului, comuna Șercaia. În fiecare an, în luna mai, Primăria Șercaia organizează un festival în cinstea lor. Anul acesta festivalul a ajuns la ediția cu numărul 22.

Festivalul de anul acesta va avea loc duminică, 12 mai, cu începere de la ora 13.00. Invitatul special al evenimentului va fi Aurel Tămaș.

Lisa este completată de mulți alți artiști, după cum urmează: Adina și Cătălin Doinaș, Mădălina Grama și Mihai Barbu, Iulia și Horațiu Haiduc, Mioara Greavu, Mariana Șandru, Viorica Cerbu, Mioara Marinca, Bogdan Georgescu, Georgiana Pătrînjel, Carmina Tatomir, Maria Curticăpean, Giulia Chichernea, Flavius Florea, surorile Curea Daria și Rebeca, formația de dansuri populare ,,Transilvania” Felmer, formația de dansuri ,,Plaiurile Șincii” Șinca Veche, ansmablul folcloric ,,Făgărașul”, asociația ,,Hai la Chitară”.

O legendă spune că narcisa vine de la mitul frumosului tânăr Narcis, care s-ar fi îndrăgostit de chipul său. Floarea a apărut la moartea sa, chiar pe mormântul lui.

Pe lângă poiana cu narcise de la Vad, în România mai este o rezervație cu narcise, cea de la Racâș-Hida, Sălaj.

La Vad sunt 398 de hectare aflate în arie protejată, pe care cresc narcise.

 

(Cristina Cornilă)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.