Aurora boreală, văzută și în Țara Făgărașului. Spectacol pe cer vineri seara


  • Aurora boreală a făcut vineri seara spectacol pe cerul României. Și în Țara Făgărașului oamenii au fotografiat fenomenul neobișnuit.

O furtună geomagnetică puternică a făcut spectacol pe cer noaptea trecută. Cerul roșiatic a putut fi observat și în România. Și locuitorii din Țara Făgărașului au surprinns imagini spectaculoase cu cerul pe timp de noapte. O furtună geomagnetică puternică a făcut ca aurora boreală să fie vizibilă și în alte locuri de pe planetă.

Aceasta a putut fi văzută vineri noaptea și în România. Cerul pictat în roșu, mov sau albastru a putut fi admirat și în Făgăraș și în localitățile din Țara Făgărașului, fiind suprins cu aparatul foto sau chiar cu telefonul.

Cerul roșiatic a fost surprins cu telefonul și din Șercaia (foto).

Fenomenul se datorează unei furtuni geomagnetice care a lovit Pământul, spun specialiștii. În doar 24 de ore, două pete solare uriaşe s-au unit şi au provocat erupţii solare din clasa X, adică cele mai puternice. În următoarele zile, cel puţin 5 astfel de valuri de radiaţii vor lovi planeta noastră. Cea mai nouă pată solară descoperită are un diametru de 16 ori mare mare decât al Pământului.

(A. ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.