FOTO – VIDEO | Covor de narcise, la Vad. Festivalul dedicat delicatelor flori a avut loc astăzi


  • Narcisele de la Vad au oferit, în acest an, un spectacol pe care turiștii și localnicii nu l-au mai văzut de mulți ani
  • Delicatele narcise au înflorit ca pe vremuri, iar astăzi a avut loc, în poiana care le poartă numele, Festivalul Narciselor, aflat la a XXII-a ediție.

Vremea capricioasă de duminică nu i-a împiedicat pe turiști să vină în poiana cu narcise de la Vad și să vadă florile înflorite așa cum nu au mai fost de mulți ani. Aici a fost sărbătoare mare, Festivalul Narciselor, aflat la a XXII-a ediție.

De la an la an, spune primarul din Șercaia, manifestarea capătă o cu totul altă amploare. Nici vremea urâtă nu i-a putut ține în case pe oamenii care au dorit să vadă poiana plină cu flori.

Cristinel Paltin, primar comuna Șercaia

,,Această ediție este cu mult mai bună față de cea de anul trecut și sperăm ca cea de la anul să fie cu mult mai bună față de cea de azi. Întotdeauna am ținut să am un plus de eficiență față de anul trecut și tot așa. Ceea ce se și reflectă în poaiană. Până la urmă, este vorba despre a respecta natura. Dacă îi dai ceea ce trebuie, îți arată ceea ce vrei să vezi. Am curățat-o așa cum o făceau bătrânii, nu am inventat nimic. Narcisele înflorite din acest an sunt un răspuns și, totodată, ne arată că asta este calea spre revigorarea poienilor cu narcise. Poienile cu narcise trebuie întreținute. Asta am dorit, asta am făcut, iar rezultatele se văd. Dacă vom continua în același trend, cu siguranță la anul vor fi și mai multe narcise”, a declarat primarul comunei Șercaia, Cristinel Paltin.

Și în acest an Festivalul Narciselor de la Vad a fost organizat mai devreme, întrucât minunatele flori sunt în această perioadă înflorite. Iar peste o săptămână, în preajma sărbătorii Sfinților Constantin și Elena, când se organiza, de obicei, acest festival, turiștii nu mai aveau ce admira.

,,Am organizat și în acest an Festivalul puțin mai devreme. Deja unele flori se ofilesc, nu știu dacă până duminica viitoare vom mai găsi narcise  pe care să le admirăm. Și noi ne mulăm și ne ducem după natură. Dacă au fost călduri mari și narcisele au înflorit mai devreme, atunci și noi încercăm să ținem pasul”, a mai spus primarul comunei Șercaia, Cristinel Paltin.


Pentru ca oamenii să nu calce pe narcise, au fost amenajate cărări pentru plimbare. După o plimbare printre florile frumos mirositoare, turiștii au ascultat, la scena amenajată în mijlocul Poienii, muzică tradițională cântată de artiști populari. Iar cei mai pofticioși dintre ei au mâncat porumb fiert, vată de zahăr și, bineînțeles, mici și grătare.

Programul artistic a început la ora 13.00, iar pe scenă au urcat ansambluri de muzică populară și cântăreți de muzică populară din Țara Făgărașului. Pentru că este o arie protejată, culesul narciselor a fost interzis, însă oamenii au putut admira florile, s-au plimbat şi s-au bucurat de spectacolul pregătit de Primăria Şercaia.

Festivalul Narciselor se organizează de fiecare dată doar pe cele 7 ha ale comunei.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.