„Azi preșcolar, mâine școlar“, parteneriat între Grădinița „Voinicelul“ și Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“


  • Pentru al doilea an consecutiv, la nivelul a două instituții școlare din municipiu se desfășoară un parteneriat cu tema „Azi preșcolar, mâine școlar“. Parteneriatul are loc pe perioada unui an școlar și se desfășoară între Grădinița cu Program Prelungit „Voinicelul“ și Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“.

În acest sens, astăzi, 10 decembrie, la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“  a avut loc o activitate care face parte dintr-un şir de activităţi asemănătoare celor desfăşurate pe întregul an şcolar. „Doamna prof. Blendea Petronela a organizat o activitate integrată într-o oră de Matematică şi Explorarea Mediului în care elevii au avut diferite sarcini de rezolvat în concentrul 0-10 şi care i-au implicat şi pe preşcolari în activitate, ajutându-i. Activitatea s-a încheiat cu un mic program artistic de colinde şi poezii oferit atât de Clasa Pregătitoare B cât şi de preşcolarii Grupelor Mari de la grădiniţă“, ne-au declarat reprezentanți ai Grădiniței cu Program Prelungit „Voinicelul“.

Scopul proiectului „Azi preșcolar, mâine școlar“ este găsirea unor modalităţi viabile de colaborare între grădiniţă şi şcoală pentru integrarea copiilor în mediul şcolar. Organizarea unor activităţi comune (şcoală-grădiniţă) ce vizează familiarizarea copiilor cu munca preşcolarilor, cu relaţiile ce se stabilesc între învăţătoare şi elevi, elevi-elevi, ar face ca reprezentările copiilor despre şcoală să fie mai clare, mai coerente şi mai apropiate de realitate, acest lucru conducând la un debut şcolar optim.

Acest proiect este conceput şi coordonat de: – prof.Popa Cristina-Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Voinicelul”, prof. Mihai Monica-Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Voinicelul”, prof. Ciungara Ioana-Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Voinicelul”, prof.Blendea Petronela de la Şcoala Gimnazială ,,Ovid Densuşianu”.

Toate aceste activități sunt implementate și cu susţinerea doamnelor directoare de la cele două unităţi de învăţământ partenere, anume director.prof. Marinca Maria-Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Voinicelul” Făgăraş și director prof. Aldea Iuliana-Şcoala Gimnazială ,,Ovid Densuşianu”Făgăraș.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.