Drumul dintre satul Breaza şi Mânăstirea de la Breaza va fi asfaltat


Drumul dintre satul Breaza şi Mânăstirea ,,Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul” de la Breaza va fi asfaltat. Lucrarea va avea loc în 2020, în acest moment se verifică ofertele depuse la licitaţie de către constructori.

primar Gheorghe Moga

Potrivit primarului comunei Lisa, Gheorghe Moga (foto), acest drum nu a mai fost niciodată asfaltat. Este vorba de Drumul Comunal (DC) 75 B, care până anul trecut era clasificat ca drum judeţean, fiind preluat de comuna Lisa din administrarea Consiliului Judeţean Braşov.

În 2018, Primăria Lisa a efectuat lucrări de îmbunătăţire a acestui drum, însemnând lărgire, pietruire, şanţuri şi curăţare de arbuşti şi tufe.

În total sunt 3,7 kilometri de drum: 900 de metri în intravilanul satului Breaza, iar 2,8 kilometri în extravilan – de la ieşire din sat şi până la Mânăstire.

Asfaltarea se va efectua pe toată lungimea sa, adică 3,7 kilometri. Se vor mai realiza şanţuri betonate în intravilan şi extravilan, iar în intravilan se vor mai face şi trotuarele.

,,Etapa de depunere a ofertelor de către constructori s-a închis în data de decembrie 2019, iar acum se verifică documentaţiile. Lucrările vor costa 9,2 milioane de lei fără TVA, iar banii vin din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii (FDI)”, explică primarul Moga.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.