Bâlea Lac intră în ,,scenariul roșu”


  • Bâlea Lac intră în scenariul roșu, după ce rata de infectare în județul Sibiu a depășit pragul de 3 la mia de locuitori, asta însemnând că tot județul Sibiu intră în scenariul roșu.

Balea Lac. Foto: Romania turistica

Astfel, activitatea de la Bâlea Lac se va desfășura în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 24/12.03.2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, similare cu cele din localitățile în care rata incidenței depășește 3 la mia de locuitori în ultimele 14 zile. În aceeași situație se regăsește și stațiunea montană Păltiniș. ”Pentru staţiunile Bâlea Lac şi Păltiniş se pun în aplicare prevederile Hotărârii Guvernului nr.293/2021, prin raportarea la rata de incidenţă cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile la 1000 de locuitori, la nivelul judeţului Sibiu”, se arată în Hotărârea nr. 24, potrivit turnulsfatului.ro.

Astfel, conform, art. 1 al acestei Hotărâri, pentru o perioada de 14 zile activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi /sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă. În conformitate cu prevederile art.6, alin. (6) din Anexa 3 la H.G. 293/2021 prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoane cazate în cadrul acestor unităţi.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.