Bărbat din Făgăraș, țepuit pe internet. A vrut să închirieze un apartament, a plătit avansul, însă apartamentul nu exista


În zilele noastre, internetul este cea mai simplă cale de a rezolva diferite chestiuni. Printre acestea se numără şi închirierile de locuinţe. În acelaşi timp însă, spaţiul virtual nu este şi cel mai sigur mediu.
De acest lucru s-a convins un bărbat din Făgăraş. Aflat în căutarea unui apartament pentru închiriere, acesta s-a oprit asupra unei oferte găsite pe OLX, scriu colegii de la Bună Ziua Brașov.
Bucuros nevoie mare de locuinţa găsită pe internet, omul nu a stat pe gânduri şi, după o singură filmare primită de la aşa-zisul proprietar, s-a aruncat cu banii şi a plătit deja chiria pe o lună.
Ce a urmat e lesne de înţeles: o uriaşă ţeapă! Se pare că apartamentul nu exista în realitate, iar cetăţeanul s-a ales şi cu bani pierduţi.
Pe grupul de Facebook Avocatul Online, cetăţeanul păcălit şi-a expus povestea. Tot acolo, a cerut ajutor de specialitate.
„Eu stau în Făgăraş şi am găsit pe OLX un apartament pe care am vrut să îl închiriez. Am primit de la proprietar un video mai detaliat cu apartamentul. Mi-a plăcut, era la un preţ bun şi am zis că îl iau. Proprietarul locuia în Braşov, aşa că, pentru a lua cheia, face contractul şi plătesc pe prima lună de chirie. Am fost în Braşov. M-am văzut cu omul, am mers într-o pizzerie pentru a sta la o poveste şi un suc, am completat şi semnat contractul cu datele mele, în contract erau şi datele lui, i-am dat banii pe prima lună de chirie şi mi-a dat cheia, totul bine şi frumos”, scrie acesta.
Aşadar, cum spunea şi bietul cetăţean, „totul bine şi frumos”. O uriaşă surpriză a avut când s-a dus să vadă pentru ce a plătit. Apartamentul nu exista. A realizat imediat că fusese înşelat.
„Ajung înapoi în Făgăraş merg la bloc să ma duc în apartament şi cheia nu merge, nicăieri, sun pe om nimic mesaj nimic sun de zeci de ori timp de 2 ore nimic, sun de pe alt număr nimic, am sunat iar azi şi nimic. Ce şi cum credeţi ca se poate rezolva ţinând cont ca am datele lui (posibil sa fie false) contractul semnat, număr de telefon şi mă gândesc că în Braşov se poate şi vedea pe camere cât am stat la masa cu el?”, mai spune bărbatul din Făgăraş.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.