Biblioteca Municipală „Octavian Paler“ a marcat „Ora Pământului“


biblioteca (1)Biblioteca Municipală ”Octavian Paler” s-a raliat în acest an, evenimentului internațional ORA PĂMÂNTULUI, menit să sensibilizeze utilizatorii de energie vis-a-vis de emisia dioxidului de carbon în atmosferă la producerea energiei electrice.

Elevii Liceului Ortodox ”Sfântul Constantin Brâncoveanu” din clasele clasele a XI-a T; a X-a P, coordonați de Director prof. Felicia Tincu; pr. prof. dr. Ciprian Valentin Bîlbă; prof. Bianca Streza, au dat amploare prin eseurile prezentate, tematicii ”Om – biosferă”.

Om – Biosferă
”Alături de experții UNESCO în problemele relațiilor om-biosferă, conservarea echilibrului ecologic se fundamentează pe educația ecologică. Mediul înconjurător este considerat azi, în totalitatea sa: ecologic, politic, economic, tehnologic, social, legislativ, cultural, estetic”. (bibliotecar responsabil Raluca – Maria, Bucur)

biblioteca (2)”În volumul „Poluarea şi protecţia mediului”, Matei Barnea specifică: ”Omul şi mediul înconjurător sunt entităţi inseparabile, existenţa omului fiind dependentă de mediu”. Biblioteca Municipală a lansat campania de conștientizare a prezervării mediului înconjurător, axată pe conștientizarea și educarea copiilor cât și a adulților privind necesitatea protejării mediului natural, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și creșterea implicării ONG-urilor din România în monitorizarea politicilor publice de mediu”. (prof. Viorica Bica).

biblioteca (3)Natura între darul lui Dumnezeu și alternativa afaceristă
-prezintă preot prof. dr. Ciprian Valentin Bîlbă
”Respectul față de om și față de natură se bazează pe redescoperirea Creatorului care ne-a dăruit pământul spre hrană, delectare și rugăciunea recunoștinței. Dacă omul nu-l redescoperă pe Făcător, nu reușește să găsească nici temeiul raportării la lume și cosmos. Pentru români, niciodată apele, pământul și munții mu au reprezentat doar un prilej de îmbogățire cât de contemplație și mulțumire adusă Tatălui pentru lumea ca dar”.
Ora pământului 2019
-prezintă Răzvan Carp, Liceul Teologic Ortodox ”Sfântul Constantin Brâncoveanu”
Lăsați pământul să respire!
-prezintă Denisa Begu, Liceul Teologic Ortodox ”Sfântul Constantin Brâncoveanu”
Artă plastică: Pledoarie pentruTerra
Pământul, casa noastră comună”
-prezintă Denisa Begu, Liceul Teologic Ortodox ”Sfântul Constantin Brâncoveanu”
One thought on “Biblioteca Municipală „Octavian Paler“ a marcat „Ora Pământului“

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.