Bilanțul inundațiilor în județ până în acest moment


inundatii judetApele au făcut prăpăd în județul Brașov! Până în acest moment, au fost afectate 55 de gospodării, 27 de beciuri inundate și 5 case au fost afectate.

inundatii judet1În comuna Tărlungeni drumul de pe strada Cristian s-a surpat pe o porțiune de 55 m, iar 4 locuințe riscă să se dărâme. Podul care făcea legătura între Crihalma și Comăna de Jos a fost distrus de apele Oltului.

inundatii judet2Drumuri afectate: DJ 110, între localitățile Paltin și Vulcănița s-a surpat o bandă și pe o distanță de 50 m se circulă pe o singură bandă. Între localitățile Măieruș și Arini drumul este blocat ca urmare a revărsării râului Olt.

La această oră pompierii militari intervin pentru evacuarea apei în Stupini, strada Fântânii. De asemenea, un echipaj este la Podul Olt, acolo crește nivelul Oltului, deocamdată nu sunt afectate locuințe.

Peste 300 politisti au fost sâmbătă alături de oamenii din județul Brașov afectați de inundații, mulți dintre aceștia și-au oferit sprijinul, deși se aflau în afara programului de lucru.

inundatii judet3„Printre activitățile desfășurate – stabilirea și asigurarea căilor de acces utilizate de forțele de intervenție, respectiv aplicarea măsurilor de interzicere a circulației rutiere, concomitent cu identificarea rutelor alternative pentru evitarea zonelor considerate cu risc. De asemenea participarea la asigurarea măsurilor de protecție a populației, fluidizarea și dirijarea circulației rutiere. Participarea la asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, securizarea zonelor afectate și prevenirea producerii unor fapte antisociale în zonele afectate. Pe lângă acestea, polițiștii au desfășurat activități și pentru gestionarea situației operative și a evenimentelor aflate în competența proprie“, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, Gabriela Dinu.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.