Promisiunea sau ţeapa Guvernului: 50.000 de noi locuri de cazare în masivul Făgăraş


Executivul de la București a adoptat, la finele lunii iunie 2018, al doilea pachet de investiţii strategice care urmează să fie pregătite şi atribuite în parteneriat public-privat de către Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză. Muntii Fagaras

Printre cele opt investiții cuprinse în hotărârea de Guvern este menționat un nou complex turistic pentru schi în masivul Făgăraş.

„Se are în vedere realizarea a 150 de kilometri de pârtii de schi, cu instalaţiile aferente (telegondolă, telescaun, instalaţie cablu etc.) şi dezvoltarea unor staţiuni la cota 700 metri, la baza pârtiilor de schi şi sanie, cu capacităţi de cazare de peste 50.000 de locuri, turiştii având posibilitatea să folosească mijloacele de transport personale în zona domeniului de schi”, a informat biroul de presă al Guvernului.

Existenţa infrastructurii necesare pentru practicarea sporturilor de iarnă pe ambii versanţi ai masivului Făgăraş, amplasarea în mijlocul ţării, precum şi apropierea de numeroase destinaţii turistice şi culturale, precum cele din Sibiu, Curtea de Argeş, cetatea Poenari sau Transfăgărăşanul fac această zonă foarte atractivă, potrivit sursei citate.

Celelalte șapte proiecte se referă la: amenajarea râurilor Argeş şi Dâmboviţa pentru navigaţie, construirea aeroportului Bucureşti Sud, canalul magistral Siret – Bărăgan, construcţia unei fabrici de mijloace de transport electrice, construcția unei bănci naţionale de sânge, plasmă umană şi celule stem, spitalul regional Timișoara, spitalul regional Brăila-Galați.

În primul pachet de investiții strategice care vor fi realizate prin parteneriat public privat au intrat: autostrada Ploiești – Comarnic – Brașov, autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași – Ungheni, autostrada București – Craiova – Lugoj, Complexul Medical ,,Carol Davila”, care se va construi în zona de nord a Capitalei și va cuprinde Spitalul Republican, precum și proiectul privind operarea de servicii pentru cele 15 spitale din rețeaua CFR.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.