Pentru că avem multe de spus!

.

Biserica făgărășeană care acordă burse pentru elevi și studenți


Biserica Sfântul Nicolae - Brâncoveanu

Biserica Sfântul Nicolae – Brâncoveanu

O biserică din Făgăraș a anunțat, în premieră pentru orașul nostru, că va acorda burse de 1.200 de lei pe an elevilor și studenților care îndeplinesc anumite cerințe. Bursele se acordă în patru tranșe în decursul unui an, începând cu luna decembrie și terminând cu luna august.

Ideea de la care au plecat preoții care slujesc în Biserica Brâncoveanu când au lansat proiectul burselor a fost aceea de a sprijini liceenii și studenții care învață bine dar care au o situație financiară modestă. Bursele ,,brâncovenești” (se numesc astfel după Biserica ,,Sf. Nicolae” ce a fost ctitorită de Brâncoveanu) se acordă în proporție de două treimi celor care aparțin de această biserică și în proporție de o treime celor din mediul rural din Țara Făgărașului.

Condițiile care trebuie îndeplinite pentru a intra în posesia unei burse brâncovenești țin de rezultatele la învățătură și de situația economică a familiei. Astfel, beneficiarul trebuie să fi promovat toate examenele anului școlar sau universitar cu o medie de cel puțin 8, iar venitul pe membru de familie să nu fie mai mare de 700 lei. De asemenea, el trebuie să facă și voluntariat în cadrul comunității.

Bursă împărțită în patru tranșe

Beneficiarii acestor burse vor primi cei 1.200 de lei după cum urmează: câte 300 de lei de Sf. Nicolae, de Florii, de Rusalii și de Sfinții Martiri Brâncoveni. În date calendaristice, tranșele se dau în 6 decembrie, 12 aprilie, 7 iunie și 16 august.

Cu aceți bani elevii și studenții își pot cumpăra cărți, rechizite, pot plăti deplasări și participări la diverse cursuri etc.  Prezentarea documentelor justificative condiționează acordarea următoarei tranșe financiare.

Pentru primirea banilor, candidații la bursele brâncovenești trebuie să întocmească un dosar. Acesta trebuie depus la Biserica ,,Sfântul Nicolae” până în data de 16 octombrie 2019.

Fondurile necesare burselor se constituie din contribuția comunității Bisericii Sf. Nicolae – Brâncoveanu și din donațiile făcute către Asociația Doamna Maria Brâncoveanu de către cei care vor să susțină acest proiect (Asociaţia Doamna Maria Brâncoveanu, CIF: 19159733, IBAN: RO 50 RNCB 0055 1543 2148 0001, deschis la BCR Făgăraş).

STIHLLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.