Bucătarii de la #GătescDinPiaţă vor fi şi la Festivalul Sâmbăta X3


I-aţi cunoscut în aprilie (24 – 25 aprilie), când au gătit masa în Piaţa agro-alimentară din Făgăraş. Coni, George, Rareș și Anca, patru bucătari din Făgăraș și Victoria, au fost sufletul unui proiect inedit: #GătescDinPiață! gatimdinpiata

Aceştia au gătit două zile la rând pentru făgărăşeni, cu produse luate exclusiv de pe tarabele comercianţilor din piaţă.

,,Am făcut acest lucru pentru a promova producătorii și comercianții din piață și îi îndemnăm pe toți făgărășenii să cumpere din piață, produse direct de la producători. Cei patru bucătari vor găti şi pentru turiştii de la Festivalul Sâmbăta X3, dar, din câte am înţeles, nu vor fi singurii”, a spus Tiberiu Drăgoi, directorul Pieţei agro-alimentare.

Tot din Piaţa Făgăraş vor fi luate legumele şi fructele ce se vor consuma în cele trei zile de festival, în Grădina Ielelor de la Sâmbăta de Sus, în periaoada 26 – 28 iulie.

,,Mai mult decât atât, intenţionăm ca duminică, în ultima zi a festivalului, să chemăm producătorii din Piaţa făgărăşeană şi pe cei de la Sâmbăta să îşi expună marfa gratuit, cu condiţia să deţină certificat de producător. Astfel, ne vom deschide porţile pentru absolut toată lumea: de la carne, lapte şi ouă, la legume, fructe, ceaiuri şi miere”, a precizat Lucian Săvoiu, organizatorul Festivalului Sâmbăta X3.

Lucian Săvoiu, organizator

Lucian Săvoiu, organizator

Militarii Invictus vor organiza curse cu obstacole pentru copii

Ca o noutate, în cadrul evenimentului cu triplă semnificaţie (sport, muzică, gastronomie) vor fi prezenţi şi militarii Invictus din cadrul MApN – de la Cincu şi Bucureşti. Potrivit organizatorului, aceştia vor organiza curse cu obstacole pentru copii.

De asemenea, vor fi şi soldaţi MApN care şi-au anunţat deja intenţia de participare la competiţiile de alergare, de mountain-bike şi airsoft.

Până la acest moment s-au făcut o mare parte dintre amenajări în Grădina Ielelor (pe partea dreaptă a drumului dintre comuna Sâmbăta şi zona turistică). A fost amenajată o parcare de 3 hectare, s-a realizat un drum cu 20 de tone de piatră, s-au împrejmuit 6 hectare cu gard – aproximativ 2 km de gard şi s-a realizat o staţie de epurare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.