Buget mai mare anul acesta la Comăna. Sume importante pentru două mari proiecte, canalizare și stații de încărcare electrică


Bugetul de anul acesta este mai mare în comuna Comăna față de cel de anul trecut și asta și pentru că au fost primite sume importante pentru două mari proiecte, anume canalizare și stații de încărcare electrică.

De asemenea, au fost primite și două finanțări pentru școlile din comună.

Viorel Grusea, primarul comunei Comăna

,,Sumele primite sunt doar pentru proiectele pe care le-am scris, iar acum vom scoate lucrările la licitație. În acest an am primit doar 2,5 milioane de euro pentru lucrarea de canalizare. Din păcate, cu acești bani vom începe lucrările doar în Comăna de Jos. Aici, vom face stația de epurare și toate proprietățile vor fi branșate și funcționale. Lucrările la canalizare în Comăna de Jos ar dura aproximativ 3 ani, după aceea vom cere o nouă finanțare și pentru celelalte sate. Să nu uităm, însă, primul studiu de fezabilitate în vederea obținerii finanțării pentru canalizare a fost realizat în anul 2009 și doar în acest an am primit o treime din banii necesari’’, a declarat primarul comunei Comăna, Viorel Grusea.

O altă lucrare importantă pentru care s-au alocat bani în acest an a fost construcția capelei mortuare din satul Comăna de Jos. Aici, proiectul a trebuit refăcut, turla capelei eclipsa biserica, monument istoric. Așadar, proiectul a fost refăcut cu un turn mai mic al capelei. Construcția va fi branșată la toate utilitățile și dotată cu obiecte sanitare și mobilier specific.

În Comăna de Jos nu există o clădire cu această destinație care să ofere condiții decente pentru păstrarea persoanelor decedate și pentru oficierea slujbelor religioase de înhumare a acestora.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.