Campanii de informare, microcipare și sterilizare gratuită, în Victoria. Programul va începe în 10 martie


Stăpânii de câini din Victoria vor fi vizitați în perioada următoare de angajați ai Primăriei Victoria, pentru campanii de informare, microcipare și sterilizare gratuită. Totul după ce numărul câinilor din oraș crește constant, iar unii din aceștia provin chiar din curțile oamenilor.

În acest sens, Primăria Victoria dorește un recensământ al tuturor câinilor cu stăpân din oraș, pentru a scădea numărul câinilor care se regăsesc pe domeniul public și pentru a scădea rata de abandon.

,,Populația canină din orașul nostru crește constant și, oricâți câini am reuși să adunăm de pe stradă, se pare că apar alții în loc. O parte din acești câini provin din curțile concetățenilor noștri, care își lasă patrupezii să se plimbe nesupravegheați pe domeniul public! Ce se întâmplă dacă unul dintre acești câini va mușca un cetățean sau un copil? În anii trecuți au fost adunați de pe domeniul public al UAT Victoria un număr mediu de 220 de câini. Conform estimărilor făcute de noi, sunt aproximativ 350 de câini cu stăpân în Victoria, iar o parte sunt lăsați nesupravegheați pe domeniul public. Pentru a stopa acest fenomen și pentru a avea un recensământ al tuturor câinilor cu stăpân din oraș, pentru a scădea numărul câinilor care se regăsesc pe domeniul public și pentru a scădea rata de abandon, vom face campanii de informare, microcipare și sterilizare gratuită din poarta în poartă, cu ajutorul colegilor din departamentul Administrația domeniului public și privat începând din 10 martie. Vom începe cu partea nordică a orașului (strada Chimistilor și Victoriei). Informatii suplimentare – șef birou ADPP Ciprian Iezsenszki”, a spus primarul orașului Victoria, Camelia Bertea.

Edilul speră ca, în urma acestor acțiuni de informare, microcipare și sterilizare, susținute de primărie și cu participarea autorităților publice, să se efectueze recensământul tuturor animalelor cu și fără stăpân, să se realizeze microciparea câinilor cu stăpân și înregistrarea lor în RECS și sterilizarea câinilor cu și fără stăpân. De asemenea, prin aceste campanii se dorește scăderea exponențială a câinilor de pe stradă în decursul acestui an și ridicarea câinilor neidentificați de pe domeniul public.

,,Acesta este un plan de gestionare eficientă a populației canine, prin care ne dorim să nu mai avem niciun câine neidentificat și ținerea sub control a tuturor câinilor! Suntem printre primele primării din județ care implementează un asemenea program și suntem convinși c,ă prin acest pionerat în gestionarea populației canine, vom fi un exemplu de bune practici în ceea ce privește protecția și bunăstarea animalelor, cu respectarea legilor aflate în vigoare”, a mai spus edilul.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.