Cândva rivali, astăzi prieteni: Nitramonia Făgăraş – FC Şoimii Sibiu se joacă vineri pe stadionul Park Arena


Făgărăşenii sunt aşteptaţi la un meci de fotbal ca pe vremuri, vineri, 17 august 2018, de la ora 18.00, pe stadionul Park Arena din Făgăraş. Protagoniştii partidei sunt generaţia anilor ’80 de la Nitramonia Făgăraş şi de la FC Şoimii Sibiu.

Vasile Nucă

Vasile Nucă

Intarea este liberă, fiind aşteptaţi toţi iubitorii acestei discipline sportive, precum şi cunoscuţii sau prietenii jucătorilor. Meciul se desfăşoară în retur, după ce turul a avut loc pe stadionul sibian Obor în data de 10 august, scorul fiind ,,ca la table”, 6-6, după cum glumeşte făgărăşeanul Vasile Nucă.

,,Ideea organizării acestor meciuri amicale cu generaţia similară de la Sibiu şi de la Braşov este mai veche. Facem asta cam o dată la doi ani. De data aceasta, dorinţa organizării a fost a sibienilor, iar luna august a fost aleasă pentru că mulţi dintre jucătorii echipelor, mai ales de la Şoimii, sunt plecaţi în străinătate pe parcursul anului şi numai acum se întorc acasă”, a declarat jucătorul Vasile Nucă.

Făgărăşean la origini, Vasile Nucă este familiarizat cu ambele echipe. A jucat la Nitramonia în perioada 1974 – 1976, a jucat la Şoimii Sibiu în anii 1982 – 1984, iar apoi a încheiat tot cu Nitramonia în intervalul 1987 – 1991. Pe vremea aceea Nitramonia era echipa Combinatului Chimic şi se afla în Divizia B.

Lotul făgărăşenilor

,,Media de vârstă a jucătorilor din echipa Făgăraşului este cuprinsă între 40 şi 63 de ani. De fapt, sunt mai multe generaţii ale Nitramoniei de odinioară care formează pentru acest meci un singur lot, respectiv generaţiile 1976 – 1984”, declară Vasile Nucă.

Iată componenţia echipei:

Portari: Szalad Cătălin şi Gângă Marius
Jucători: Stiniguţă Doru, Coman Silviu, Cosma Alexandru, Chelemen Mircea, Guşeilă Dan, Palfi Emil, Teacă Mihai, Toma Ioan, Gabor Iulian, Negroiu Bebe, Enăştescu Vasile, Buciumean Careca, Nucă Vasile, Chiric Marian, Cocan, Răduleţ Dorin, Rizea Adrian, Băcilă Cosmin, Sfrijan Ionel, Gherghe Costel, Gherghe Alexandru, Androne Gheorghe.

La meci va lua parte şi primarul Făgăraşului, Gheorghe Sucaciu, despre care Vasile Nucă spune că, chiar dacă nu a jucat la Nitramonia, a fost şi el jucător de fotbal. Edilul ar fi trebuit să se deplaseze cu echipa Nitramoniei şi în turul de la Sibiu, însă, a avut o activitate de ordin administrativ la Bucureşti în ziua meciului.

Dintre jucătorii Făgăraşului, Negroiu Bebe este plecat din ţară şi locuieşte în SUA.

meciul de la Sibiu din 10 august

meciul de la Sibiu din 10 august

meciul de la Sibiu din 10 august

meciul de la Sibiu din 10 august

,,Rivalitatea a trecut, a rămas doar prietenia!

,,Aceste două meciuri au fost pregătite cam cu o lună înainte. Cheltuielile cu turul au fost suportate de sibieni, iar cele cu returul vor cădea în sarcina noastră. Bineînţeles că vom avea şi o brigadă de arbitri. După meci vom sta la depănarea amintirilor de altădată. Poate că cea mai frumoasă parte a revederii este aceasta din urmă. Nici în ziua de astăzi glumele noastre nu s-au schimbat, sunt tot aceleaşi cu care ne distram în anii ’80. M-aţi întrebat de scor şi de cât mi-ar dori să fie la finalul partidei şi vreau să vă spun că astăzi între noi scorul nu mai e important. Satisfacţia revederii e mai mare decât scorul jocului. Nu mai jucăm pentru rezultat, pentru că rivalitatea a trecut, a rămas doar prietenia”, a precizat Vasile Nucă.

Acesta a explicat că sunt câţiva jucători din generaţia aceasta care au trecut în nefiinţă, cum ar fi Drăgoi, Gică Vărzaru, preşedintele Gruia etc. Acestora li se va simţi lipsa în ziua meciului.

(Cristina Cornilă)
2 thoughts on “Cândva rivali, astăzi prieteni: Nitramonia Făgăraş – FC Şoimii Sibiu se joacă vineri pe stadionul Park Arena

  1. ionescu constantin

    Pe BEBE NEGROIU ,l-am vazut azi in Fagaras ,era la plimbare cu Pichiu Ciutak si cu Rachiteanu!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.