Cap de afiș la Festivalul Narciselor: Dumitru Fărcaș


dumitru-farcas-taragot

Și în acest an, la Festivalul Narciselor din Șercaia vor încânta audiența cântăreți de seamă. Printre ei se numără și celebrul taragonist, Dumitru Fărcaș. Interpretul nu este pentru prima dată la Șercaia, el a mai fost invitat și la ediția a IX-a a festivalului, în 2009.

Deschiderea oficială a Festivalului Narciselor de la Șercaia va avea loc duminică, 24 mai. A devenit deja o tradiție pentru organizatori ca acest festival să fie organizat în preajma zilei în care credincioșii îi sărbătoresc pe  Sfinții Împărați Constantin și Elena. Tinerii din Șercaia, Vad și satele învecinate vor îmbrăca straie de sărbătoare și se vor întrece în tradiții și jocuri demult uitate. Festivalul dă posibilitatea turiștilor să guste și din produsele autentice ale zonei Făgărașului. Însă cea mai mare atracție a zonei sunt chiar narcisele. Rezervaţia Naturală Dumbrava Vadului, cunoscută mai ales sub denumirea de Poiana Narciselor, este cea mai mare din Europa şi este arie protejată. Se întinde pe nu mai puţin de 400 de hectare şi doar aici puteţi vedea, începând cu luna mai, milioane de narcise înflorite. Dacă anii trecuți cu greu mai puteai găsi narcise, autoritățile locale au curățat Poiana de tufele și arbuștii care împiedicau florile să răsară, astfel că la deschiderea din acest an oamenii speră să găsească poiana cu milioane de narcise înflorite.

Dumitru Fărcaș va cânta la deschiderea festivalului

Taragonistul Dumitru Fărcaș va fi capul de afiș al Festivalului de Narcise din acest an. Cu toate acestea, el nu este străin de aceste meleaguri, a mai cântat la ediția din 2009 a festivalului. Pe scena ce va fi amplasată în Pădurea de Mesteceni din apropierea poienii cu narcise vor cânta și cunoscuții soliști de muzică populară din Țara Făgărașului.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.