Cât de pregătite sunt instituțiile de învățământ din Făgăraș pentru prima zi de școală


gene-1Lucrările de igienizare şi reparaţiile în şcoli au intrat în linie dreaptă. Zugrăvirea sălilor de clasă, lucrări de igienizare, înlocuirea geamurilor, uşilor şi a pardoselii sau reparaţii ale mobilierului sunt doar câteva activităţi care au loc în această perioadă în unităţile şcolare din Făgăraș și împrejurimi. Majoritatea directorilor şcolilor au demarat aceste activităţi pentru ca noul an școlar să înceapă în cele mai bune condiții.

Este vorba despre lucrările de întreţinere, igienizare şi reparaţii, care au loc în şcoli în fiecare vacanță de vară. Potrivit primarului Gheorghe Sucaciu, singura problemă constatată este la Școala Generală nr. 1.

primarNoi știm situația fiecărei școli din municipiu până în acest moment. Probleme mari nu sunt. De fapt singura problemă constatată este la Școala Generală nr. 1, mai precis despre mansardă. În acest an am luat decizia ca toții copiii care își desfășurau activitatea în mansarda Școlii Generale nr. 1 să fie mutați în interiorul Colegiului Național „Radu Negru“.Fostul internat a fost transportat în săli de clasă. Din expertiza pe care am primit-o până acum se arată că acea mansardă trebuie demolată. Este un pericol foarte mare și pentru clădirea în sine“, ne-a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

La Școala Generală nr. 7 este posibil ca lucrările să fie demarate de anul viitor, în vacanța de vară. Astfel se dorește ca toată clădirea să fie reabilitată în cele trei luni de vacanță de anul viitor. „La Grădinița Albinuța nu am finalizat autorizația de funcționare, mai sunt câteva lucruri pe care cei de la ISU ni le-au pus în vedere să le realizăm. Celelalte sunt clădiri vechi, nu au autorizație ISU, acolo e cea mai mare problemă. În ceea ce privește autorizațiile DSP, acestea au fost date și au fost date în fiecare an“, a mai declarat primarul Sucaciu.

În acest an școala va începe pe 9 septembrie.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.