Cât timp ne protejează măştile de Covid


Măștile pentru față, utilizabile împotriva infectării cu diferitele tulpini ale coronavirusului vor continua să facă parte din viața noastră și în viitorul apropiat. Dar cât de bine și mai ales, pentru cât timp ne protejează în funcție de tipul de mască și de contactul cu o persoană infectată, chiar dacă și aceasta poartă mască? Sunt măștile pe care le purtăm eficiente și împotriva tulpinei omicron? Un studiu al Universității din Minnesota a analizat cât timp ia unei persoane expuse să se infecteze cu COVID-19, în funcție de tipul de mască pe care o purta în preajma unei persoane deja infectate.

De exemplu, dacă persoana infectată este fără mască și aveți o mască de pânză, studiul a constatat că respectiva protecție vă apără aproximativ 20 de minute, după care riscați să luați coronavirusul.
Ai la dispoziție înainte de a fi infectat circa 30 de minute dacă porți o mască chirurgicală și două ore și jumătate dacă porți un N95 perfect potrivit pe față (sau echivalent, cum ar fi un KF94 sau KN95.)
Timpul în care ești protejat crește dacă persoana infectată poartă și ea o mască. Potrivit rezultatelor studiului, protecția maximă de 25 de ore, este obținută atunci când și tu și persoana pozitivată purtați ambii un N95.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.