Ce facem cu brazii de Crăciun după ce au trecut sărbătorile


Dacă despre împodobirea bradului se vorbește foarte mult, fiind o activitate cu multă încărcătură emoțională, puțini sunt cei care se gândesc când este perioada potrivită pentru a despodobi bradul de Crăciun.

Sunt oameni care ales să despodobească bradul de Crăciun imediat după Revelion, însă tradiția spune că bradul de Crăciun poate fi păstrat până după 7 ianuarie, când este sărbătorit Sfântul Ioan Botezătorul.

Chiar și așa, sunt persoane care nu doresc să-l țină atât de mult în casă, mai ales dacă vorbim despre un brad natural mai mare, care după sărbători începe să se usuce și încep să îi cadă acele. Persoanele care au optat pentru un brad artificial îl pot păstra într-un loc sigur, până la următorul Crăciun, când îl pot împobodi din nou. Situația se schimbă dacă s-a ales un brad natural, care nu poate fi păstrat pentru o perioadă mai lungă. Poți opta pentru a-l replanta, dacă ai grădină, însă dacă stai la bloc și vrei să-l arunci, trebuie să știi că acest lucru trebuie făcut într-un mod responsabil. Astfel, bradul nu se aruncă oriunde în spațiile publice, ci trebuie dus la ghenă, de unde persoanele responsabile pentru ridicarea gunoiului îl vor prelua.

,,Salco Serv colectează, în această perioadă, brazii naturali, dar, la fel ca orice deșeu, brazii de Crăciun trebuie aruncați după anumite reguli. Deși tradiția spune să păstrăm bradul în casă până la Bobotează, foarte mulți făgărășeni au renunțat deja la el. Aceștia sunt rugați să nu îi arunce la voia întâmplării, pe câmp sau în spatele blocurilor, ci să pună brazii la vedere, în același loc, preferabil lângă eurocontainere, nu în interiorul lor. În acest fel, mașinile pot avea acces ușor. Făgărășenii care locuiesc la case trebuie să scoată brazii în fața porților”, spun reprezentanții Salco Serv pe o rețea de socializare.

Colectarea se va face pe tot parcursul lunii ianuarie.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.