Pregătiri pentru valul 5 al pandemiei. Unde sunt centrele de evaluare în județ. Unul este în Făgăraș


Se fac pregătiri în aceste zile pentru valul 5 al pandemiei cu coronavirus și în județul Brașov.

În acest sens, Cătălin Văsii, prefectul județul Brașovului, a organizat miercuri o întâlnire de lucru cu managerii sau directorii medicali ai spitalelor din judeţ şi conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, pentru a se analiza stadiul pregătirilor pentru valul 5 al pandemiei de COVID-19.

Printre altele s-au discutat aspecte organizatorice privind centrele de evaluare ambulatorie pentru investigarea şi tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, scopul acestora fiind de a se evita, pe cât posibil, supraaglomerarea secţiilor de spital. De altfel, chiar dacă sub o altă  titulatură, Braşovul are astfel de structuri, judeţul nostru fiind printre foarte puţinele din ţară în care astfel de centre funcţionează.
Mai exact, în acest moment, evaluarea se realizează la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov, la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov, la Spitalul Municipal Săcele, la Spitalul Municipal Făgăraş şi la Centrul Medical Maria din Sânpetru.
Numărul centrelor lor va creşte în perioada următoare şi va fi operaţionalizat şi un centru de evaluare cu program non-stop, la Spitalul Municipal Săcele”, a anunţat prefectul Braşovului.
De asemenea, el a menţionat că în perioada următoare, numărul de paturi din spitale pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus nu va scădea ci se vor căuta soluţii pentru o creştere a numărului lor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.