Ce facem în weekend? Încercăm o porție de lichiu și asistăm la un spectacol folcloric. La Cetatea Rupea are loc Festivalul Lichiului


Un festival ce poartă numele celui mai cunoscut desert din inima Transilvaniei – lichiul – va avea loc sâmbătă, 3 septembrie, la Cetatea Rupea.

Aflat la cea de-a doua ediție, ,,Festivalul lichiului Rupea – identitate culturală, tradiții și gastronomie” va avea loc începând cu ora 11.00 în Cetatea Rupea, acolo unde veți avea parte de momente artistice și muzică folk, oferite de Asociația “Hai la chitară”, dansuri, oferite de Grupul de dansuri al Liceului St. O. Iosif din Rupea și numeroase ateliere meșteșugărești.

La exteriorul Cetății Rupea, începând cu ora 15:00, la scenă veți avea parte de un spectacol de dansuri tradiționale, oferit de Ansambul Rujița și de un spectacol folcloric oferit de soliști și interpeți îndrăgiți. Pe scenă vor urca artiști precum Mihnea Tudor Blidea, Iulia Maria Dărăbanț, Mădălina Grama, Carmina Tatomir, Flaviu Florea, Diana Gribincea Popa și Ionuț Langa.

Activitatea principală a evenimentului pleacă de la dorința de promovare a unui produs local, și anume lichiul de Rupea. Lichiul este făcut dintr-un aluat în care se pune griș cu lapte și smântână cu ou. Lichiul este cel mai cunoscut desert din inima Transilvaniei.

Așadar, dacă ajungeți prin zonă trebuie musai să încercați lichiul, un preparat iconic pentru această zonă, cu variante dulci și sărate. O variantă de pizza autohtonă, sățioasă și foarte gustoasă.

,,Festivalul Lichiului – identitate culturală, tradiții și gastronomie” este cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.