Ce facem în weekend? Pedalăm la Bikeathon, mergem la un concert de pian și ne umplem cămările cu bunătățuri de la Ziua Recoltei


Sfârșit de săptămână plin de evenimente la Făgăraș

Bikeathon…

Sâmbătă, 24 septembrie, și duminică, 25 septembrie, în centrul orașului se desfășoară cea de-a noua ediție a evenimentului caritabil Bikeathon. Peste 650 de bicicliști s-au înscris și vor pedala pentru cele 11 proiecte înscrise.

Nu uitați, sunt și restricții de circulație în oraș, iar o arteră de circulație se va închide complet.

,,Pe strada Tăbăcari, de la sensul giratoriu de la Casa de Cultură până la farmacia veche, pe lângă Catedrală, va fi închisă circulația de sâmbătă dimineața de la ora 07.00 până la ora 18.00, la fel și duminică, 25 septembrie va fi același interval orar. De asemenea, pe Strada Tăbăcari, de lângă Casa de Cultură, nu se va putea merge către centrul orașului, ne vom desfășura acivitatea în fața Casei de Cultură’’, a declarat Cristiana Metea, director Fundația Comunitară ,,Țara Făgărașului’’.

Tot la capitolul restricții vorbim și de zona Galați, peste pod, până la urcarea pe dealul Galațiului. De asemenea, de sâmbătă dimineața se va putea circula cu mașina doar pe banda exterioară din jurul Cetății Făgăraș.

,,Pe prima bandă vom avea, sâmbătă dimineața, cursa de 4 km. Iar duminică, de la ora 10.00 vor începe cursele copiilor, iar de la ora 14.00 cursa de 10 km. Recomandăm prudență în trafic spre cartierul Galați, pe ambele sensuri de mers atât sâmbătă, cât și duminică’’, a completat Cristiana Metea.

Ziua Recoltei…

Tot sâmbătă și duminică, în piața agroalimentară se va desfășura Ziua Recoltei, un bun prilej pentru gospodine să se arovizioneze cu bunătățuri pentru iarnă. Și un bun prilej să degustăm un pahar cu must făcut chiar la fața locului de un producător.

,,Ziua Recoltei revine în piața din Făgăraș după doi ani de pauză. Evenimentul va avea loc sâmbătă și duminică și dorim să fie un eveniment dedicat în special producătorilor de legume și fructe, dar și gospodinelor care se pot aproviziona pentru iarnă. Produsele sunt multe, tarabele la fel de sunt multe și vor fi prețuri pentru toată lumea. Între cumpărături, îi invităm pe oaspeții noștri la o degustare de must din Vrancea, făcut la fața locului’’, a spus Tiberiu Drăgoiu, directorul Pieței Agro-Alimentare din Făgăraș.

Concert de pian…

Iar duminică, 25 septembrie, de la ora 18.00, la Biserica Evanghelică din Făgăraș, va avea loc un concert de pian, susținut de pianistul Bogdan Vaida. Accesul publicului la concert este gratuit, însă se face în baza unei rezervări a locului pe site-ul oficial Classic Unlimited.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.