Ce se mai întâmplă cu autostrada Braşov – Făgăraş


  • Un studiu făcut acum 7 ani arată că media autovehiculelor pe drumul Braşov – Făgăraş este de peste 8.000, mult mai mare faţă de media naţională.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat că a lansat etapa de consultare publică pentru sectorul de autostradă Braşov – Făgăraş, care se va finaliza în 14 martie.

Scopul acestei consultări este de a îmbunătăţi şi completa documentaţia aferentă studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru Autostrada Braşov – Făgăraş, elaborată în anul 2008.  Consultarea este un pas important în alegerea variantei finale de traseu.

Documentele pot fi analizate pe site-ul brasov-fagaras.ro şi la primăriile localităţilor aflate pe traseu, iar opiniile pot fi transmise şi pe email, la adresa directia.tehnica@andnet.ro.

Contractul pentru actualizarea Studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, în valoare de 18.174.952,71 lei fără TVA, a fost semnat de CNAIR cu Asocierea Search Corporation SRL – Protelco SA – Like Consulting SRL – Mega Muhedislik Musavirlik AS (Mega Engeneering Consulting INC.) pe 24 august 2021. Termenul de finalizare a documentaţiei este de 25 de luni de la data semnării.

Segmentul de autostradă Braşov – Făgăraş (proiectat iniţial în anul 2008, ca parte a Autostrăzii Transilvania) va trece pe raza administrativă a municipiului Codlea şi a comunelor Dumbrăviţa, Şinca, Şercaia şi Mândra.

În funcţie de varianta de traseu, lungimea acestui sector de autostradă este cuprinsă între 49,92 km şi 51,52 km.

În general, traseele se suprapun, însă sunt două porţiuni pentru care au fost pregătite mai multe variante.

Prima dintre aceste porţiuni este pe raza municipiului Codlea, unde ar fi afectată o fermă de porci.

A doua porţiune este în satul Perşani (comuna Şinca), unde trebuie ocolită o zonă construită.

 

 

Potrivit studiilor de trafic efectuate în documentele pregătitoare studiilor de fezabilitate, volumul de trafic al drumului național dintre Brașov și Făgăraș este mult mai mare decât media națională. În cifre, la nivelul autoturismelor, pe aici circulă în medie, 5.120 de autoturisme pe zi, față de media națională de 3.574. La categoria autocamioane, diferența este și mai mare. Circulă aici o medie de 1.272 de autovehicule pe zi, față de 502, media națională. În total, la toate categoriile de autovehicule, media de trafic este pe drumul Brașov – Făgăraș de peste 8.000 de vehicule, conform unui studiu din anul 2015, atașat proiectului de autostradă.

 
One thought on “Ce se mai întâmplă cu autostrada Braşov – Făgăraş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.