În Cetatea Făgăraş se va filma pentru producţia ,,Brâncoveanu”


Proiectul cinematografic ,,Brâncoveanu”, în regia lui Dan Piţa, va rămâne în istoria cinematografiei româneşti ca filmat, în mare parte, în Cetatea Făgăraş.

Producătorii filmului au cerut municipalităţii să fie lăsaţi să filmeze în câteva spaţii din Cetate: Sala Tronului, Turnul Temniţei, Salonul Principelui, Cramă şi logia de la etajul II.

Filmările se vor derula în vară, în perioada 15-31 iulie 2022.

În schimbul folosirii spaţiilor, producătorii filmului vor promova Cetatea şi Municipiul Făgăraş. De pildă, în genericul final al filmului vom găsi denumirea şi sigla Cetăţii şi a Primăriei, ca şi pe afişe, pliante, broşuri şi fluturaşi. Bannere cu însemnele Primăriei Făgăraş vor fi amplasate în faţa cinematografelor şi în holul acestoa, la spectacolele de gală ale filmului. Realizatorii filmului vor aduce mulţumiri Făgăraşului la emisiunile de radio şi televiziune la care vor fi invitaţi.

Producătorul va achita o garanţie de 15.000 lei, reprezentând echivalentul a 3 zile de taxă de filmare profesională prevăzută de HCL nr. 112/2021 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru 2022, respectiv 5.000 lei/ zi, sumă ce va restituită la finalul filmărilor, în condiţiile în care se va observa că spaţiile nu au fost afectate de filmări.

Casa de producţie Apollo A.V.P. SRL va încheia un acord cu Municipiul Făgăraş, în care vor fi stipulate toate condiţiile colaborării.

Filmul ,,Brâncoveanu” va reda drumul domnitorului spre capitala Imperiului Otoman, unde doreşte să îşi dovedească nevinovăţia. Alături de unicitatea acestui film istoric, se va merge pe două direcţii de comunicare: comunicare dedicată audienţei generale şi comunicare dedicată iubitorilor de filme istorice şi de artă. Acest film are un target de proiecţii în peste 120 cinematografe din ţară, precum şi un circuit festivalier la Berlin, Cannes şi Veneţia.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.