Centru educațional pentru copii, în Făgăraș. Aleșii locali au votat concesionarea clădirii din Combinat


  • O clădire din Combinat, aparținând muncipiului Făgăraș și în care, în trecut, avea destinație de școală generală, se va transforma într-un centru educațional. Aleșii locali au hotărât, în cadrul ședinței de Consiliu Local de miercuri, 30 iunie, ca acest imobil să fie concesionat Asociației ,,Copii de caracter”.

În cadrul ședinței de Consiliu Local organizată astăzi, miercuri, 30 iunie, unul din punctele de pe ordinea de zi viza propunerea de concesionare pentru cotă parte din imobilul situat în Făgăraș, pe strada Combinatului, nr. 1, pentru desfășurarea de activități educative pentru copii. Consilierii locali au votat ca acest imobil să fie concesionat Asociației ,,Copii de caracter”. Asociație care dorește aici înființarea unui centru educațional pentru copii.

,,Există un interes din partea unei asociații de a concesiona acel imobil pentru a-l transforma într-un centru educațional pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 6 ani. Acea asociație vine cu o investiție proprie și reabilitează imobilul și ulterior oferă părinților și copiilor o activitate pe care ei și-o doresc. Această activitate există în municipiul Făgăraș, pe strada Morii, dar aici este un spațiu foarte mic și, datorită cererilor părinților, doresc să se extindă. Au venit cu o solicitare la primărie, noi le-am pus la dispoziție mai multe imobile pentru a le studia și s-au oprit la acest imobil“, a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul municipiului Făgăraș.

Potrivit edilului, în urmă cu câteva luni, pentru acest imobil s-a încercat accesarea de fonduri nerambursabile, însă, din cauza punctajului mic, proiectul a fost respins.

Am încercat să obținem fonduri pe două cereri de finanțare, dar, neexistând activitate, nu ai un punctaj mare și nu am reușit să prindem finanțare“, a mai spus declarat Gheorghe Sucaciu.
Imobilul din Combinat  se află în stare de conservare de mai bine de 6 ani și este într-o stare avansată de degradare. Asociația ,,Copii de caracter” dorește să investească în acest imobil mai bine de 1 milion de lei. Astfel, la parte se dorește a se crea patru săli de clasă, în care se vor desfășura activități cu patru grupe de copii, două săli cu destinația bucătărie și sală de mese, sală direcțiune și secretariat și un cabinet medical. De asemenea, la etaj se dorește a se amenaja o sală de conferințe, o sală de activități vocaționale, o sală de sport, o sală de consiliere și două săli personal.
Iar în curtea imobilului se dorește a se amenaja un teren de joacă și spații amenajate pentru acvitiăți agricole ce se vor desfășura cu copiii.
Asociația ,,Copii de caracter” și-a început activitatea în 2019, într-un spațiu de pe strada Morii.
(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.