Cercul oamenilor care vor să contribuie la înfrumusețarea Secției de Pediatrie se mărește


  • Se adună noi oameni care vor să se implice la înfrumusețarea noii Secții de Pediatrie

pictură la parter

Noul ambulatoriu al Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal va fi înveselit cu picturi cu personaje din desene animate. Dacă la etajul secției vor fi lipite stikere cu astfel de personaje, la parter, la Ambulatoriul de specialitate, toți pereții sunt pictați.

,,Iată că se adună noi oameni care vor să ajute noua Secție de Pediatrie! Iar asta nu poate decât să ne bucure. Este o inițiativă foarte bună, cu siguranță va pune zâmbete pe fețele copiilor. Și exact asta ne și dorim cu toții, toate aceste inițiative sunt în beneficiul copiilor noștri. Mulțumim tuturor, atât celor implicați, cât și celor mulți care au donat pentru toate aceste proiecte”, a declarat managerul Spitalului Municipal Făgăraș, dr. Mihaela Pandrea.

Pentru pictura din cadrul ambulatoriului de specialitate al Secției de Pediatrie s-au implicat doctorul Juliana- Mariana Moroșan, medic specialist neurologie și asistenta Delia Frîncu.

,,Calitatea  pe care o admir cel mai mult la oameni este solidaritatea. Proiectul acesta, pictură la ambulatoriul de specialitate al Secției de Pediatrie, nu este despre oamenii care au sponsorizat, fără de care nici nu se înfăptuia conceptul, nu este despre oamenii care au inițiat ideea și nici despre talentul celui care a pictat. Proiectul este despre măreția oamenilor atunci când se unesc în vederea înfăptuirii unui act nobil. Proiectul este despre frumusețea comunității făgărășene atunci când devine solidară, despre empatie și bunătate. Îmi doresc ca acest concept să fie doar o fereastră spre alte astfel de proiecte”, a declarat dr. Juliana Mariana Moroșan.

,,Proiectul acesta este unul de suflet. M-am gândit la copiii care se prezintă în serviciul de Urgențe Făgăraș, cu emoții și rețineri cu privire la actul medical. Desenele acestea în mod sigur vor duce la destindere și astfel consultul medical va fi facilitat. Mi-am imaginat fiecare față de copil care va zâmbi, mustăcind la figurinele pictate. Bunătatea și generozitatea celor care au sponsorizat acest proiect au trecut de nivelul uman și și l-au prins de un deget pe Dumnezeu”, a declarat și Delia Frîncu.

stikere la etajul secției

Iată că inițiativa Asociației ,,Iia Călătoare”, prin proiectul ,,Cutiuța Călătoare”, acela de a înfrumuseța noua Secție de Pediatrie, a găsit ecouri în rândul comunității făgărășene.

,,Ne bucurăm că s-au găsit și alți oameni care vor să facă parte din această poveste și au ales ca, împreună cu noi, să înfrumusețeze, prin pictură, ambulatoriul de specialitate al noii Secții. Tot ceea ce facem noi aici facem pentru copiii noștri. Dacă la parterul secției pereții vor fi pictați cu personaje din poveste, la etajul secției micii pacienți vor găsi stikere cu personaje. Mulțumim și noi donatorilor, tuturor celor implicați. Mai așteptăm și alți făgărășeni să se implice, să devină membri activi în comunitate, pentru că mai sunt atât de multe alte lucruri de făcut”, a declarat și Anca Bâtiu, inițiator al proiectului ,,Cutiuța Călătoare”.

În noua secție, care se întinde pe o suprafață totală de aproape 793 de metri pătrați, pacienții din Făgăraș și Țara Făgărașului vor beneficia de saloane separate, loc de joacă, izolatoare, săli de tratament ș.a.

(Alina ROMAN)
One thought on “Cercul oamenilor care vor să contribuie la înfrumusețarea Secției de Pediatrie se mărește

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.