Cetatea Făgărașului, promovată la Târgul de turism de la Romexpo. ,,Promovăm și elementele de noutate pe care le aduce proiectul de restaurare”


De joi, 23 februarie, și până duminică, 26 februarie, la Romexpo – București, în Pavilioanele B1 și B2, se desfășoară ediția de primăvară a Târgului de Turism. Sunt prezente cele mai importante companii din țară, dar și din străinătate, care oferă destinații de vis pentru fiecare.

Ca în fiecare an, și Cetatea Făgărașului este promovată la cel mai important târg de turism din țară, reprezentanţii Muzeului ,,Valer Literat” din Cetate au amenajat un pavilion care a primit zeci de vizitatori doar în prima zi.

dr. Băjenaru Elena, manager muzeu

,,Participăm la Târgul de Turism Romexpo, ediția de primăvară. Exceptând anul trecut, am fost prezenți la acest târg încă din 2015, este considerat unul din cele mai importante târguri de turism din țară. Suntem prezenți la eveniment cu patru colegi. Promovăm Cetatea Făgărașului, dar și Țara Făgărașului. De asemenea, promovăm elementele de noutate pe care le aduce proiectul de restaurare al Cetății. Ne referim aici la cele două poduri de lemn – cel de pe latura de este este ridicător, la expoziția dedicată gărzii Cetății sau la drumul de strajă. În cadrul acestui proiect a fost redat aspectul monumentului din secolul al XVII-lea, prin refacerea celor două poduri de lemn, cel de pe latura de est se va ridica în cadrul unui ceremonial pe care dorim să îl desfășurăm după finalizarea proiectului”, a mărturisit managerul Muzeului Țării Făgărașului Valer Literat, dr. Elena Băjenaru.

Potrivit acesteia, mecanismul de ridicare al podului de pe patura de est ar trebui finalizat la începutul lunii viitoare.

Târgul de Turism se va încheia duminică, 26 februarie.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.