Cincu: Parc cu fântână arteziană și aparate de fitness


Comuna Cincu vrea să arate ca în Occident. După ce a fost prima comună din zonă care a înființat o cantină pentru a hrăni gratuit copiii vulnerabili și bătrânii fără aparținători sau prima comună care a anunțat că va înființa un centru pentru copiii cu dizabilități din Țara Făgărașului, iată că autoritățile vor să facă din Cincu și prima comună cu aparate de fitness montate în mijlocul satului pentru a avea acces la ele toți locuitorii.

Nu departe de locul unde se va înființa centrul pentru copiii cu dizabilități (în fostul centru pentru pictură) există un părculeț pentru copii. La această oră se lucrează la amenajarea lui.

,,În perimetrul respectiv vom face o pistă pentru role, un loc de joacă pentru copii cu leagăne, o fântână arteziană, iar pentru mamele care vin și își supraveghează copiii vom monta și câteva aparate de fitness. Vom pietrui șanțurile și vom împrejmui parcul. În zona cu pricina pânza freatică este foarte sus și mereu izvorăște apă, de aceea am luat decizia să folosim cumva apa aceasta, să montăm o pompă și să construim o fântână arteziană. Tot mobilierul de joacă pentru copii va fi obligatoriu din lemn. Ne dorim ca până în toamnă să terminăm lucrările la acest parc”, a declarat primarul Sorin Suciu.

Potrivit sursei citate, partea de construcții la acest parc se ridică la suma de 180.000 de lei, iar dotările sunt estimate la 240.000 de lei.

 

(Cristina Cornilă)

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.