Ciprian Mardan, singurul antrenor făgărășean posesor al Licenței UEFA ,,A”


Ciprian Mardan este cel mai proaspăt antrenor din Făgăraș, posesor al Licenței UEFA A.

Ciprian Mardan (42 de ani) este absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Transilvania din Brasov- 2006, specializarea Fotbal. De asemenea, este masterand în Antrenament Sportiv, în cadrul aceleiași facultăți, în 2007. Și tot de atunci este antrenor la grupele copii și juniori ale echipelor făgărășene. De asemenea, face parte din corpul observatorilor de joc ai FRF pentru Ligile a 3-a şi a 2-a din anul 2018.

Printre colegii absolventi ai lui Ciprian s-au enumerat Lucian Sânmărtean, Vasile Maftei, Cristian Dănălache, Liviu Nicolae, Ștefan Grigorie, George Țălnar, Ovidiu Dănănae.

Cursul, care a debutat în lune decembrie 2021, a avut 7 module și a culminat cu evaluarea finală ce a avut loc în 11 și 12 iulie.

Pe lângă strategia în materie, total schimbata a SFA, noutatea acestui nou format de Licență UEFA A a fost introducerea antrenorului mentor, care are rolul de a-l ajuta pe cursant să aprofundeze mai ușor volumul crescut de informație.

Printre lectorii care au predate la acest curs amintim de Lucian Burchel – Director SFA – Licență UEFA PRO, Aurel Țicleanu – vicepreședintele Comisiei Tehnice a FRF, Licență UEFA PRO, Ion Marin – Licență UEFA PRO, Alin Hancăș – Licență UEFA A, Miodrag Todorov, preparator fizic al echipei naționale de seniori și Gabriel Glăvan – analist video echipa națională U 21.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.