Cod roșu de inundații! Vizate sunt județele Brașov, Covasna și Harghita


  • Hudrologii au emis în această seară o nouă atenționare tip cod roșu de inudații! Afectate sunt județele Brașov, Covasna și Harghita!

Astfel, din această seară și până mâine dimineață sunt așteptate Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depășiri ale COTELOR DE PERICOL.

Bazine afectate: Homorod și Cormoș (afluenți ai râului Olt)

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE: Data: 22.06.2020 ora 21:55 – 23.06.2020 ora 08:00

COD ROŞU. Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Homorod și Cormoș (afluenți ai râului Olt), județele Covasna, Harghita și Brașov. Fenomele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Cormoș. Sursa: INHGALasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.