Comăna de Jos, primul sat al comunei Comăna care va avea capelă mortuară


La solicitarea cetățenilor din Comăna de Jos, Primăria Comunei Comăna se implică în construcția unei capele mortuare în acest sat. Deocamdată, în nicio localitate a comunei nu există capelă mortuară care se funcționeze pe lângă parohie, cea de la Comăna de Jos va fi prima și va fi realizată cu ajutorul administrației publice locale.

,,Avem proiectul tehnic făcut, am încheiat și un contract de superficie cu Parohia Comăna de Jos pe o perioadă de 99 de ani ca să putem construi pe terenul proprietate a Parohiei, deci am făcut toate demersurile legale ca să putem ridica această capelă. După obținerea avizelor și a autorizației de construcție, putem vorbi despre lucrare. Din proiect a reieșit un cost al lucrării de 600.000 de lei. Este o clădire destul de mare, are și câteva anexe, se poate ține acolo chiar și un parastas mai mic.”, a precizat primarul Viorel Grusea.

Biserica Sfântul Nicolae – Comăna de Jos

,,Capela mortuară va fi ridicată chiar în curtea Bisericii cu hramul Sfântul Nicolae, undeva în continuarea cimitirului. Va avea birou, toalete, un oficiu, iar sala propriu-zisă va putea fi folosită și la parastase. Capela va fi finanțată de Primăria Comăna, iar parohia noastră construiește acum un foișor și apoi o cale de acces de la Biserică și până la capela mortuară.”, a spus preotul paroh Emanuel Lucian Stupu.

În Comăna de Jos există circa 350 de gospodării, dar nu toate sunt locuite.

(Cristina Cornilă)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.