Competiția de off-road ,,GPS Adventure Trophy”, în trecere prin Comăna de Jos. ,,O bună ocazie pentru a ne promova comuna”


  • 30 de particinați ai competiției sportive de off-road ,,GPS Adventure Trophy” trec astăzi și prin comuna Comăna. Sportivii sunt întâmpinați de autoritățile locale cu o vorbă bună, încurajări, costume populare, pâine cu sare, dar și cu pliante de promovare a comunei Comăna.

În aceste zile, în zona Rupea – Părău, se desfășoară competiția sportivă de off-road ,,GPS Adventure Trophy”. Competiția este organizată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și a Comisiei Naționale de Offroad din România și este structurată pe două clase de echipare a mașinilor și dificultate a traseelor. Competiția constă în parcurgerea unor trasee de teren accidentat de către vehicule de teren cu dotări minime de echipare pentru fiecare clasă.

Chiriac Romică

,,GPS Adventure Trophy este o competiție de off-road aflată la a patra ediție, cu plecare de la Cetatea Rupea, cu traseu Hoghiz, Comăna de Jos, Părău, prin păduri, drumuri forestiere, drumuri amenajate, dar și drumuri naționale. Concursul constă în atingerea unor targeturi, în 6 ore, iar concurenții sunt împărțiți în două categorii: clasa navigator și clasa hobby. La aceasta adiție s-au înscris 30 de echipaje din țară și din zona noastră”, a declarat Romică Chiriac, președintele Asociației Sportive ACS Adventure Veneția, unul din organizatorii evenimentului.

Astăzi, concurenții au trecut și prin Comăna de Jos și au fost întâmpinați de mai mulți localnici îmbrăcați în frumoasele costume populare cu voie bună, încurajări, pâine cu sare, dar și pliante de promovare a comunei Comăna.

,,Suntem nerăbdători să ne traverseze comuna o competiție tare interesantă, care a început să aibă tradiție în zona Cohalmului, zona Rupea, zona Comăna și chiar Țara Făgărașului, GPS Adventure Trophy – 2023. Evenimentul este organizat de Asociația Club Sportiv Adventure, în colaborare cu comuna Părău și comuna Comăna. Este o competiție de mașini off-road care traversează și comuna noastră și, cu acest prilej, este și o bună ocazie pentru noi de a ne promova comuna și obictivele turistice. La competiție participă concurenți din toată țara. Așa cum am spus, trec și prin comuna noastră, îi întâmpinăm cu tineri îmbrăcați în costumele noastre tradiționale, dar și cu tradiționala pâine cu sare și cu pliante de promovare”, a declarat primarul comunei Comăna, Viorel Grusea.

Competiția, aflată la a IV-a ediție, se desfășoară în perioada 5-7 mai.

,,Mâine, sâmbătă, va fi plecarea tot din Rupea și concurenții vor ajunge în zona Băilor de la Veneția de Jos, acolo vafi un trial, într-o zonă amenajată. Concurenții își vor arăta măiestria și îndemânarea în ale condusului, nu mai contează navigația la această probă. Cu această ocazie, invităm pe toată lumea să participe mâine în zona Băilor de la Veneția de Jos, va fi ceva foarte frumos”, a mai declarat Romică Chiriac.

La start s-au înscris 30 de concurenți din toată țara, inclusiv din zona Făgărașului.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.