Comuna Comăna a primit doar o treime din banii de canalizare solicitați. ,,Începem lucrările în Comăna de Jos cu finanțarea existentă”


Doar o treime din banii solicitați prin programul Anghel Saligny au fost aprobați în comuna Comăna pentru canalizare. Chiar și așa, cu cei 11 milioane de lei, autoritățile locale vor începe lucrările, pentru început, în Comăna de Jos, urmând ca, în paralel cu lucrările, autoritățile locale să mai atragă fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Viorel Grusea, primarul comunei Comăna

,,Avem cei 11 milioane de lei, care ne-au fost promiși prin programul Anghel Saligy. Nu ne ajung pentru a face tot ce ne-am propus, Studiul de Fezabilitate și Proiectul tehnic le-am făcut pentru două din cele patru sate ale comunei. Nu am primit banii necesari pentru a putea face cele două sate complet, și atunci începem cu Comăna de Jos. Acolo va trebui montată și stația de epurare. Am refăcut calculele, indicatorii tehnico-economici, care să ne arate cu suma pe care o avem, cât putem face din totalul proiectului. Vom scoate la licitație doar cantitățile de lucrări pe care le putem face cu banii pe care îi avem. Încă nu avem restul banilor, suma e foarte mare, noi am primit doar 11 milioane de lei, totalul doar pe cele două localități este de 350 de milioane de lei. Noi am primit doar o treime din banii necesari. Este o lucrare mare, costisitoare, distanța dintre sate e relativ mare. Vom bate pe la uși până facem rost de bani. Până atunci, însă, vom face fragmentat. Astfel, în Comăna de Jos vom face funcționabilă canalizarea, omul să și beneficieze de instalația de canalizare. Acum urmează să semnăm contractul cu firma ce va câștiga licitația”, a declarat primarul comunei Comăna, Viorel Grusea.

Pentru diferența de bani necesară pentru întreaga lucrare de canalizare, Primăria Comăna a anunțat că va mai depune un proiect pe PNRR.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.