40.000 de puieți de salcâm vor fi plantați în comuna Șercaia, în această primăvară. La acțiunea de împădurire sunt așteptați și locuitorii


Ca în fiecare primăvară, la Șercaia se fac împăduriri. Și în acest an autoritățile locale vor achiziționa 40.000 de puieți de salcâm, iar acțiunea se va desfășura și cu ajutorul locuitorilor comunei.

Cristinel Paltin, primar comune Șercaia

,,Suntem deja în al 14-lea an în care avem acțiune de împădurire la Șercaia. Deja am luat legătura cu o firmă care să ne aducă puieții de salcâm. Aceștia vor fi plantați în locurile neproductive, unde crește stuf, scaieți. Șim, de asemenea, vom mai planta și în locurile unde anul trecut, de exemplu, au fost incendii de vegetație’’, a declarat primarul comunei Șercaia, Cristinel Paltin.

Primăria Şercaia se află probabil în topul administraţiilor din ţară la capitolul plantări, pentru că timp de peste un deceniu nu a fost an în care la Şercaia să nu se planteze puieţi. Nici anul acesta nu a făcut excepţie: 40.000 de salcâmi prind acum rădăcini în pământul comunei. Ca de fiecare dată, zonele alese pentru micile împăduriri sunt cele neproductive, de regulă pe marginea apelor.

Până acum, în comuna Șercaia s-au plantat mai bine de 500.000 de puieți.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.