Comuna Hârseni a câștigat mulți locuitori în ultimii zece ani. Primarul Dâmboiu: ,,Condițiile de trai în comună sunt mult mai bune! Nu mai prea găsești case de vânzare”


  • Datele provizorii ale recensământului pe județul Brașov au fost publicate zilele trecute.

În ultimii zece ani, între cele două recensăminte, majoritatea județelor au scăzut ca dimensiune sub aspectul numărului de locuitori, iar în aceeași categorie se încadrează și județul nostru.

Chiar și așa, în ultimii 10 ani, s-au înregistrat și cazuri în care populația din anumite localități ale județului a crescut. Printre acestea figurează și comunele Hârseni și Părău din Țara Făgărașului.

În comuna Hârseni, de exemplu, de la 2.103 persoane înregistrate la recensământul din 2011, s-a ajuns la peste 2.500 de persoane recenzate acum.

Daniel Dâmboiu, primar comuna Hârseni

,,Să știți că nici aceste date provizorii nu sunt exacte. La Recensământul realizat de noi în 2022 au ieșit aproape 2.400 de persoane, iar în urma controlului de la Brașov a ieșit un număr de peste 2.500 de persoane recenzate în comuna noastră. Noi, însă, credem, că numărul este și mai mare. Oamenii nu au știut toți cum să se recenzeze online, alții, deși au domiciliul în comuna Hârseni, s-au recenzat în Făgăraș, de exemplu. Oricum, acestea sunt doar date provizorii, eu, însă, cred că numărul este și mai mare’’, a declarat primarul comunei Hârseni, Daniel Dâmboiu.

Potrivit edilului, în ultimii ani mulți tineri și-au cumpărat o casă în comuna Hârseni. Un motiv ar fi condițiile mai bune de trai.

,,Condițiile de trai în comuna Hârseni sunt mult mai bune acum decât în anii anteriori. Și, datorită proiectelor pe care le avem în derulare, va fi și mai bine la noi în comună. De exemplu, dacă acum câțiva ani satul Mărgineni era un sat aproape pustiu, acum nu mai găsești o casă de vânzare acolo. Satul Sebeș este ocupat în proporție de 99,9%. Vin mulți tineri la noi în comună, cumpără case, se mută aici. Iar prețul unei case nu este deloc mic, 60 – 80 de mii de euro’’, a spus primarul Daniel Dâmboiu.

De asemenea, în comuna Părău populația a crescut de la 1847 de persoane în 2011 la aproape 2.100 de persoane recenzate.

Recensământul din anul 2021 a fost al 13-lea recensământ din istorie și primul din România organizat integral în format digital. Întregul proces al colectării datelor s-a desfășurat cu asigurarea confidențialității și protecției depline a informațiilor.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.