Comuna Părău va colecta selectiv deșeurile! Un prim pas a fost făcut


  • Gestionarea deșeurilor de pe raza comunei Părău va cădea în sarcina unei noi firme, Hidrosal, de la Prejmer

Comuna Părău a intrat într-o asociere cu comunele Teliu, Vama Buzăului, Prejmer, Hărman, Sânpetru, Măieruș și Jibert privind gestionarea gunoiului. Astfel, firma care se va ocupa de deșeurile de pe raza comunei Părău va cădea în sarcina unei noi firme, Hidrosal, de la Prejmer. Acest lucru a fost hotărât în cadrul unei ședințe extraordinare de Consiliu Local, ce a avut loc miercuri după-masă.

În acest sens, Primăria Părău va achiziționa tomberoane mari, de diferite culori, maro, roșii verzi, care vor fi plătite de către administrația locală în 5 ani. Acestea vor avea incluse și cipuri, astfel ca oamenii să știe când gunoiul le va fi ridicat de la poartă. Cel mai important lucru de știut este că se va colecta selectiv. În prima fază, administrația locală va achiziționa 3 fracții – gunoi menajer, sticlă și plastic, iar locuitorii vor trebui să arunce gunoiul în cele trei pubele.

,,Acesta este începutul și ne bucurăm că am reușit, în acest fel, să scădem prețul pe care locuitorii comunei îl plăteau. Dar, despre toate acestea, plus un program de ridicare a gunoiului, noile tarif practicate, noul regulament de colectare a gunoiului menajer la nivelul comunei, le vom discuta după ședința ordinară a lunii aprilie, în care vom stabili toate aceste lucruri. La fiecare număr de casă vor exista trei pubele, iar gunoiul se va colecta selectiv de către firma din Prejmer. În cadrul acestei ședințe extraordinare noi am hotărât aderarea comunei noastre la Asociația de Dezvoltare Intercomunitara ADI INTERSAL, asociație care cuprinde toate aceste comune enumerate mai sus. Astfel, în toate aceste comune de gunoiul menajer se ocupă firma Hidrosal. Oamenii trebuie să înțeleagă că, dacă începem să colectăm selectiv, prețul va fi mai mic atât pentru agenții economici, cât și pentru agenții casnici. În acest fel, ne dorim  o comună curată, cu oameni civilizați, care doresc să se implice în curățenia comunei, să fie responsabili îm colectarea gunoiului selectiv, pentru un pământ mai curat”, a declarat primarul comunei Părău, Ovidiu Ovesea.

Noua firmă va începe colectarea gunoiului începând de săptămâna viitoare, însă, după ce administrația locală a comunei Părău va achiziționa noile pubele, oamenii vor trebui să colecteze selectiv!

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.