Pentru că avem multe de spus!

.

Comuna Sâmbăta și-a înlocuit tot sistemul de iluminat public


După ce anul trecut pe vremea aceasta se extindea rețeaua de iluminat public în zona turistică a comunei, acum Primăria Sâmbăta de Sus a făcut aceleași lucrări și în sat.  Peste 230 de lămpi de tip LED iluminează noaptea la Sâmbăta, ca și cum afară ar fi zi.

,,Am înlocuit sistemul de iluminat public în toată localitatea, în sensul că am schimbat becurile vechi cu unele noi de tip LED, care luminează cu lumină albă și cu un consum redus de energie. Măsura este benefică în primul rând pentru iluminatul stradal, dar și pentru factura lunară la energia electrică pe care trebuie să o achite Primăria. De asemenea, au fost schimbați și suporții de la lămpile noi, în sensul că au fost montați unii de un metru și jumătate lungime, orientați înspre stradă, ca efectele lămpii să fie optime. În același timp, am montat și 6 noi stâlpi de curent pe niște străzi pe care nu existau”, a declarat primarul comunei Sâmbăta, Vasile Andreaș.

Efectuarea lucrărilor la sistemul de iluminat stradal s-a făcut de către firma care anul trecut în luna mai a realizat lucrări simlare și în zona turistică a satului

În 2019, 25 de stâlpi de iluminat au fost montaţi în Stațiunea climaterică Sâmbăta de Sus, beneficiind de atunci de ei cele 35 de pensiuni şi hoteluri (cu 427 de locuri de cazare), cele 83 de case de locuit şi, bineînţeles, turiștii. Stâlpii au fost montați pe drumul spre Mânăstirea Brâncoveanu, de la ieşirea din livadă şi până la intrarea în Complex, pe o distanţă de aproximativ 1,5 km. Aceștia au fost prevăzuți cu lămpi economice de tip LED de 100 waţi.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.