Comuna Șercaia, a 3-a din Țara Făgărașului care va face stații de încărcare pentru mașini electrice


În satele comunei Șercaia vor fi realizate stații de încărcare pentru mașini electrice. Șercaia devine a treia comună din Țara Făgărașului, după Comăna și Hârseni, care demarează procedura pentru obținerea banilor pentru stații de încărcare.

Fondurile pentru aceste obiective sunt nerambursabile și vin prin intermediul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM). Câțiva primari din zona noastră doresc să profite de acest program de finanțare, printre care și edilul de la Șercaiai, Cristinel Paltin.

,,Sunt și alte lucruri care ar trebui făcute în comuna noastră, înaintea acestor stații, dar nu există programe de finanțare pentru ele, așa că ne mulăm pe programele de finanțare existente. De ce să nu facem și aceste stații, dacă acum ne dă cineva bani pentru ele? Peste câțiva ani, când vrem să le facem, nu mai avem de unde obține fonduri.”, a declarat Cristinel Paltin.

Potrivit primarului, în faza de început a cererii de finanțare, două condiții esențiale trebuie să îndeplinească beneficiarul: comuna să aibă proprietatea ei pe care să fie amplasate stațiile, iar acest teren să fie amplasat la cel mult 200 de metri de un post trafo.

,,Avem proprietăți ale comunei noastre în apropierea posturilor trafo, atât la Șercaia, cât și la Vad, și la Hălmeag. Pentru început trebuie să facem o cerere și să o încărcăm pe site-ul AFM, împreună cu un deviz general și cu o hotărâre de Consiliu Local. Acestea sunt documentele care se cer acum pentru încărcarea unui proiect. Consider că este o oportunitate pentru comună și chiar am avut solicitări de la oameni să facem stații de încărcare pentru mașini electrice. Le-a spus atunci că vom face când va apărea un program care să ofere finanțare și, iată, a apărut.”, a precizat primarul în ședința de Consiliu Local. Aleșii locali au votat pentru depunerea proiectului la finanțare, apoi au trecut în revistă posturile trafo din comună pe lângă care există terenuri având comuna drept proprietar.

Fiecare stație va fi prevăzută cu câte două locuri de încărcare.

(Cristina Cornilă)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.