O nouă ședință de Consiliu Local va fi organizată luni. ,,A fost respins proiectul de rectificare de buget, iar plata mai multor cheltuieli, în pericol!’’


O nouă ședință de Consiliu Local a avut loc joi seara la Casa de Cultură, pe ordinea de zi fiind mai multe proiecte care așteptau votul pozitiv al consilierilor local.

Ca de fiecare dată, însă, noua majoritate a aleșilor locali a votat fie negativ, fie s-a abținut de la proiecte, unul dintre acestea fiind și rectificarea de buget. Care, bineînțeles, nu a întrunit nmărul minim de voturi necesare, astfel, spune edilul Gheorghe Sucaciu, în lipsa bugetării acestor venituri nu se pot angaja sume în luna decembrie pentru plata mai multor categorii de cheltuieli.

,,În ședința din data de 24.11.2022 a fost respins proiectul de rectificare a bugetului local al Municipiului Făgăraș. Rectificarea propusă a fost una pozitivă, cu venituri încasate în plus față de prevederile inițiale de 2.170.000 lei la bugetul local și de 460.000 lei la serviciul de termie. În lipsa bugetării acestor venituri nu se pot angaja sume în luna decembrie pentru plata următoarelor categorii de cheltuieli: plata salariilor și a contribuțiilor sociale pentru angajații primăriei și a serviciilor subordonate; plata indemnizațiilor consilierilor locali; plata indemnizațiilor însoțitorilor persoanelor cu handicap; plata sportivilor de la Clubul Sportiv Municipal; plata cheltuielilor utilităților publice, cu bunuri și servicii absolut necesare pentru buna desfășurare a activității administrație publice; plăți pentru finalizarea unor proiecte de investiții (părculețul din zona centrală, modernizarea sistemului de iluminat public și grădinița de pe strada Negoiu ); plăți pentru prestațiile efectuate de operatorul de salubritate cu perturbarea gravă a activității în pragul sezonului rece’’, scrie edilul pe rețelele sociale.

În cazul serviciului de termie lipsa bugetării veniturilor încasate în plus, duce la imposibilitatea achitării facturii de gaze naturale, existând riscul întreruperii furnizării acestora.

Drept urmare, se va consemna o nouă ședință extraordinară convocată de îndată, luni 28.11.2022, cu prezență fizică, în incinta Casei de Cultură a Municipiului Făgăraș. Ședința va avea pe ordinea de zi proiectul privind rectificarea bugetului Municipiului Făgăraș pe anul 2022.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.