Concurs de alergat la Dejani. În 10 iunie, de la ora 09.00


Un concurs de alergat este programat să aibă loc, în zona turistică Dejani, în luna iunie. Evenimentul este pus la cale de Asociația HEM din București, cunoscută la nivel național pentru programul ,,N-avem sânge”, pe care îl desfășoară începând din anul 2016, pentru a sprijini donarea voluntară de sânge.

Anul acesta concursul de alergare a ajuns la a III-a ediţie şi se va desfăşura în 10 iunie. Prima dată a fost organizat în 2021, tot în prima parte a lunii iunie.

Concursul se numeşte Bloodfluencer Marathon şi de fiecare data este organizat în preajma Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge (14 iunie).

Sunt 5 curse la care se pot înscrie participanţii, după cum urmează:

– cursa populară de 5 km, durata maximă 1,30 h, pentru adulţi şi copii între 12 şi 18 ani;

– cursa necompetitivă de 5 km, durata maximă 1,30 h, pentru copii sub 12 însoţiţi de adulţi;

– crosul de 10 km, durata maximă 2 ore, pentru adulţi;

– semimaratonul de 21 km, durata maximă 3 ore, pentru adulţi;

– maratonul de 42 km, durata maximă de 6 ore, pentru adulţi.

În funcţia de cursa aleasă şi de perioada de înscriere, participanţii vor plăti între 110 lei şi 220 lei. Taxele de participare constituie de fapt donaţii pentru realizarea evenimentului şi susţinerea programului ,,N-avem sânge”. Pentru înscriere daţi click AICI.

Potrivit Asociației HEM, în România doar 2% din numărul locuitorilor donează sânge, față de media europeană de 4%. Țara noastră se confruntă și cu o îmbătrânire a donatorilor constanți, dar și cu faptul că cei care donează aleg să o facă o singură dată în viață, fără să repete acțiunea.

Asociația își propune să ajute la mărirea comunității de donatori și face acest lucru prin toate pârghiile pe care le are la dispoziție, inclusiv prin organizarea de evenimente sportive, cu mesaje în direcția donării de sânge.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.