Concurs de pocnit biciul pentru copiii din Rodbav, Şoarş, Boholţ şi Văleni


Sâmbătă 26 octombrie, s-a desfăşurat  cea de-a treia ediţie a Concursului de pocnit biciul din Parohia Rodbav, Protopopiatul Făgăraş.

Concursul este legat de sărbătoarea Sfântului Dimitrie Izvorâtorul  de Mir, deoarece este cel care încheie anul păstoresc, iar în tradiţia populară este momentul în care ciobanii îşi fac planurile pentru anul următor, tocmind cele necesare.

Acest concurs a debutat acum trei ani cu copiii din satul Rodbav, fiind un strop de bucurie în atmosfera cotidiană a satului. A ajuns la a treia ediţie, pentru că a fost dorit de copiii din sat, dar şi de restul comunităţii.

Evenimentul a început în biserica satului Rodbav, cu săvârşirea Acatistului Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir, apoi a continuat cu parada portului popular pe uliţele satului, însoţită de pocnituri din bici, până la Căminul Cultural, în curtea căruia s-a şi desfăşurat evenimentul.

Anul acesta au fost prezenţi peste 50 de copii din satele Rodbav, Şoarş, Boholţ şi Văleni, împreună cu preoţii Ciprian Adomnicăi din Parohia Şoarş, Cătălin Socaciu din Parohia Boholţ şi Claudiu Popa din Parohia Văleni.

După Concursul de pocnit din bici, copiii au participat la diverse jocuri care i-au animat,  apoi fiind premiaţi pentru îndemânarea cu care au pocnit din bici. Totul s-a încheiat cu un foc de tabără, plăcinte, compot, muzică şi joc şi multă veselie.

Evenimentul a fost organizat de Parohia Rodbav.

 

Autor: Pr. Dumitru Nisipeanu

Foto: Mitropolia Ardealului

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.