Copiii muşcaţi de urs la Victoria au primit vaccin antitetanos la Spitalul din Făgăraş


dr. Mihaela Pandrea

Trei localnici din Victoria au fost ieri victimele ursului, care circula prin mijlocul oraşului, la miezul zilei. Un bărbat de 65 de ani, care a refuzat internarea la spital, şi doi copii. Micuţii (un băieţel de 3 ani şi o fetiţă de 4 ani) sunt fraţi.

Ambii au fost răniţi de animal, în timp ce mergeau cu mama lor pe stradă, însă din fericire nu foarte grav.

Copiii au primit vaccinul antitetanos la Spitalul ,,Dr. Aurel Tulbure” din Făgăraş. ,,Copiii au fost aduşi la Spitalul municipal. Din fericire, prezentau doar plăgi superficiale. Ca primă măsură, li s-au administrat vaccinuri antitetanos şi li s-au toaletat rănile. Fetiţa a necesitat o cusătură la una dintre pleoape şi în zona capului. De la aici au fost transferaţi la Braşov”, a declarat dr. Mihaela Pandrea, managerul unităţii spitaliceşti.

Cei doi fraţi au fost transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov.

Copiii au avut noroc că Spitalul municipal a avut în dotare vaccinuri antitetanos. Dacă acest incident s-ar fi întâmplat acum doi ani, nu se ştie unde ar fi găsit astfel de doze, căci la nivel naţional din spitale lipsea acces vaccin.

Acum spitalele se confruntă cu lipsa altui tip de vaccin, cel antiviperin. Tot anul spitalul din Făgăraş n-a avut nicio doză de ser antiviperin, care se foloseşte în cazul măşcăturilor de şarpe. Dr. Mihaela Pandrea precizează că în continuare unitatea medicală nu are acest vaccin, pentru că nu se găseşte pe piaţă spre a fi cumpărat.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.