Cristian Tabără filmează sâmbătă şi duminică lângă Făgăraş


Cristian Tabără, foto Publika Tv

Poveşti despre oameni şi locuri din Ardeal vor fi depănate în acest weekend în faţa camerelor de luat vederi. Primul care le va asculta este chiar Cristian Tabără, realizatorul emisiunii ,,Exclusiv în România”, de la televiziunea naţională.

Acesta va filma împreună cu echipa în două biserici fortificate de lângă Făgăraş, Cincu şi Cincşor.

,,Acest episod este despre poveştile unor oameni care se dedică unor locuri, adică despre Brighitte şi fraţii ei de la Cincu, care au ales să rămână în ţară, deşi ar fi putut trăi astăzi în Germania, precum şi despre soţii Schuster de la Cincşor, care au preferat România, când în timpul regimului comunist Carmen Schuster chiar şi-a plătit plecarea în Germania, în acea perioadă în care Statul Român negocia pe bani plecarea saşilor ori evreilor’’, a declarat, pentru ,,Salut Făgăraş”, realizatorul Cristian Tabără.

Brighitte Boghian, foto Salut Făgăraş

Brighitte Boghian este administratorul lăcaşului de cult de la Cincu. Are trei fraţi şi toţi patru trăiesc astăzi în comuna natală. ,,Mama mea este săsoaică, tatăl român. Pe toţi cei patru copii ne-au botezat în religia evanghelică. Wolfgang, fratele mijlociu, a fost plecat în Germania încă de la vârsta de 18 ani. Uwe, fratele cel mare, a locuit şi a muncit în Austria, Germania şi Spania. Helmuth, fratele cel mic, a fost şi el plecat în Spania şi Germania. Dar s-au întors acasă, acolo unde s-au născut, şi astăzi trăim cu toţii în Cincu”, spune Brighitte, una dintre protagonistele emisiunii care se va filma în acest weekend.

Carmen Schuster şi soţul ei sunt cei care au reînviat satul Cincşor şi au deschis în micul sat din inima Ardealului nişte case de oaspeţi, pe care ar fi invidos şi Prinţul Charles. Şi-au legat destinul de urbea natală a lui Carmen, când alţii în locul lor nu i-ar fi dat acestei comunităţi rurale nicio şansă.

Carmen Schuster, foto GreatNews

,,Vom filma sâmbătă după-amiază şi duminică. Ambele poveşti de viaţă şi locurile care le însoţesc vor face parte din aceeaşi emisiune, alături de o altă filmare de la Târgu Mureş. Episodul va fi difuzat pe TVR până la finalul acestui an”, spune Cristian Tabără.

Cunoscutul om de televiziune se împarte, profesional, între România şi Republica Moldova. Pentru românii de acasă face emisiunea ,,Exclusiv în România”. Pentru moldoveni face la postul Publika talk-show-ul politic ,,Fabrica”, care se difuzează în fiecare seară, de la 19.20, de luni până vineri, precum şi emisiunea ,,EuroDicţionar”.

 

(Cristina Cornilă)

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.