FOTO| Zeci de artiști pe scena Casei de Cultură la Festivalul Portului Popular „Făgăraș, foaie de ceapă“, a V-a ediție!


  • Festivalul Portului Popular „Făgăraș, foaie de ceapă“ a reușit, și în acest an, să umple până la refuz, sala mare a Casei municipale de Cultură!

Pentru al cincilea an consecutiv, Casa municipală de Cultură a fost gazda unuia din cele mai iubite festivaluri de la noi din zonă – Festivalul Portului Popular „Făgăraș, foaie de ceapă“. În zilele de sâmbătă, 2 noiembrie, și duminică, 3 noiembrie, pe scenă au urcat zeci de artiști de muzică populară, ansambluri folclorice, atât din zona Făgărașului, cât și din țară.

Făgăraș, foaie de ceapă!
Mioara Marinca

Făgăraș, foaie de ceapă!
Flaviu Florea

Făgăraș, foaie de ceapă!
Mariana Șandru

Un eveniment reușit

În ambele zile de festival, toate invitațiile puse la bătaie de către reprezentanții Casei municipale de Cultură au fost epuizate! Sala de spectacole a fost plină de iubitorii de cântec, joc și voie bună. În cele două zile de festival, pe scenă au urcat grupuri vocale din Țara Făgărașului, ansambluri folclorice, soliști volali din zonă și din țară.

Sâmbătă, începând cu ora 17.00, au urcat pe scenă artiști făgărășeni, ansambluri folclorice din Făgăraș și Țara Făgărașului, Andreea Haisan și Ansamblul Folcloric „Lunca Moldovei“.

Duminică, de la aceeași oră, 17.00, pe scena Casei de Cultură au urcat atât artiști făgărășeni și ansambluri folclorice din Făgăraș și Țara Făgărașului, dar și artiști din țară, cum ar fi Diana Cârlig și Ionuț Blebea, Ansamblul Artistic Profesionist „Mureșul“ din Târgu Mureș și solistele vocale Maria Neag, Maria Sântean Faghiura, Dorina Grad, Dorina Oprea și Leontina Pop.  Artiștii au fost acompeniați de către orchestra Casei municipale de Cultură.

„Ne bucurăm că și în acest an au venit foarte mulți spectatori la Festivalul Portului Popular „Făgăraș, foaie de ceapă“, care a ajuns la a V-a ediție. Mulțumim foarte mult celor care au sprijinit financiar acest festival, printre care Primăria Făgăraș, Consiliul Local Făgăraș și Consiliul Județean Brașov. Artiștii care au urcat pe scenă au fost foarte frumoși și anul acesta. Iar făgărășenii s-au putut bucura de folclor autentic timp de două zile, totul live“, ne-a declarat Diana Gribincea – Popa, directorul Casei de Cultură.

Pentru cei care nu au reușit, din diverse motive, să ajungă la festival, au avut posibilitatea să urmărească și pe internet tot evenimentul live.

Festivalul Portului Popular „Făgăraș, foaie de ceapă“ a fost organizat de către Casa de Cultură, cu sprijin ul Primăriei Făgăraș și al Consiliului Județean Brașov.

(A. ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.