Cursuri suspendate în școlile în care se va vota la alegerile locale


  • Elevii vor sta acasă de vineri și până miercuri!

 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis ca școlile în care vor fi amenajate secții de votare pentru alegerile locale de duminică să-și suspende cursurile în perioada 25-29 septembrie.

În aceste școli, orele se vor desfășura în format exclusiv online, fără prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice în unitățile de învățământ.

Măsura este motivată de considerente sanitare, fiind necesare dezinfecția spațiilor înainte, precum și după ziua votării.

Activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă se suspendă începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv”, se arată în Hotărârea nr. 46 a CNSU.

De asemenea, este menționat faptul că orele se vor relua pe 30 septembrie, cu respectarea tuturor normelor de protecție împotriva infectării cu coronavirus.

Hotărârea este semnată de către primul-ministru Ludovic Orban, în calitate de președinte al Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

 
 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.