Curtea Colegiului ,,Radu Negru” va fi reamenajată


Consiliul Elevilor de la Colegiul ,,Radu Negru” împreună cu Alex Luca îşi propun să redecoreze curtea interioară a instituţiei de învăţământ. Demersul urmează să se desfăşoare în două etape, prin care să se strângă finanţarea necesară: într-o primă fază acest proiect a fost înscris la Bikeathon şi vizează o parte din curte, în a doua etapă se va urmări finalizarea întregii curţi prin programul de bugetare participativă al Primăriei Făgăraş.

Alex Luca

,,Ne-am înscris la Bikeathon în încercarea de a strânge suma de 15.000 de lei, cu care să reamenajăm pentru început zona verde a curţii, cea din vecinătatea fostei săli de sport. Cu aceşti bani vom aduce un foişor cu băncuţe, vom monta o masă de şah, una de ping-pong şi vom realiza alei spre fiecare dintre aceste zone de relax. Pe lângă mobilierul de exterior, vom planta arbuşti, iar pe marginea gardului vom planta puieţi de tuia. Într-o a doua fază ne-am propus să înscriem un proiect la bugetare participativă şi să obţinem 15.000 de euro. Cu această sumă va fi amenajat terenul de sport din curtea colegiului, vom monta şi coşuri de baschet etc. Evident, această a doua fază va fi realizabilă dacă proiectul nostru va fi votat şi aprobat”, a declarat Alex Luca, cel care coordonează elevii implicaţi în schimbarea totală a curţii instituţiei de învăţământ.

Făgărăşeanul Alex Luca este cunoscut pentru iniţiativele sale cetăţeneşti. Anul trecut a câştigat, prin bugetare participativă, un proiect de amenajare a unui teren de baschet între blocuri. Acesta este lângă unitatea militară de chimie din cartierul Tudor Vladimirescu şi se află acum în curs de finalizare. În alţi ani a strâns bani pentru Secţia de Pediatrie a spitalului, în cadrul concursului Bikeathon. Cu alte ocazii a organizat baluri caritabile pentru copiii cu autism sau pentru copiii din Toarcla şi Şona, din familii cu situaţii financiare precare.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.