În cât timp vom putea circula pe podul care face legătura între localitățile Comăna și Crihalma. Ce spune primarul Viorel Grusea


  • La începutul lunii mai vom putea circula pe podul de la Crihalma! 

Până în acest moment lucrările la podul de la Crihalma sunt în avans față de graficele din proiect. Până în acest moment 90% din lucrare este finalizată. Iar primarul speră ca până la sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mari oamenii să poată circula pe pod.

Viorel Gruse – primar Comăna

Miercuri se va turna și placa de beton peste grinzi, aici vorbim doar de ultimul segment fără această placă de beton. După care, după ce se va mai încălzi vremea, se vor finaliza și rampele de suit pe pod și se va turna asfaltul propriu zis pe cei 700 de metri ai podului. Cu siguranță până la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai se va da drumul la circulație. Va mai trebui, apoi, realizate gabioanele, adică se vor întări malurile cu plase unde vor fi puse și bolovani. Ambele maluri ale râului Olt vor fi întărite cu aceste gabioane. Suntem nerăbdători și așteptăm cu sufletul la gură acest moment. A fost o lucrare de mare anvergură și nu am putut face acest lucru singur, ci și cu ajutorul președintelui Consiliului Județean, Adrian Veștea, cu ajutorul Prefecturii Brașov, Companiei Naționale de Investiții am reușit să ducem la capăt această mare investiție. Cu siguranță și oamenii așteaptă acest moment“, a declarat primarul comunei Comăna, Viorel Grusea.

Podul va avea aproximativ 100 de metri şi va fi mai înalt cu 5 metri faţă de malul Oltului. Rampele necesare pentru parcurgerea acestuia se vor întinde pe o suprafaţă de aproximativ 700 de metri. Pe noul pod se va putea circula cu o viteză maximă de 60 km/h. Valoarea investiţiei este de 18,8 milioane de lei, iar finanţarea este asigurată de la bugetul de stat, prin Compania Naţională de Investiţii.
One thought on “În cât timp vom putea circula pe podul care face legătura între localitățile Comăna și Crihalma. Ce spune primarul Viorel Grusea

  1. constantin ionescu

    Pana se da in folosinta podul de la comana….va invit sa folositi cu incredere,podul de la VOILA.Este un pod la standarde UNIVERSALE!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.