Pentru că avem multe de spus!

.

some text

Daruri pentru copiii din Seliştat şi Bărcut


Sărbătoarea  Naşterii Domnului, a adus bucurie  în inimile copiilor de la Parohiile Seliştat şi Bărcut. Astfel, cei mici, după participarea la Sfânta Liturghie şi după ce s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului nostru Iisus Hristos, au susţinut un mic recital de colinde în sfânta biserică, în zilele de 25 şi 26 decembrie 2019, iar bătrânul Moş Crăciun le-a răsplătit truda binecuvântată şi le-a adus daruri constând în dulciuri pentru un total de 150 de copii, mulţi provenind din familii defavorizate.

Această acţiune a avut loc cu sprijinul Asociaţiei  „Poiana Soarelui” din Braşov și în parteneriat cu școala din localitate. Alături  de cei mici a colindat şi Ceata de feciori din Bărcut, care după ce au luat binecuvântarea preotului, păstrand o traditie din bătrâni, a vizitat fiecare casă a satului asemenea păstorilor din Betleem, cântând Troparul Naşterii Domnului.

Cei prezenţi, atât localnici cât şi fii satului veniţi de sărbători acasă au apreciat pe toţi colindătorii, fiecare aducându-si aminte de vremurile când colindau în lumea satului vestind lumii întregi asemenea  Sfântului Grigorie Teologul: „Hristos Se naşte, slăviţi-L! Hristos din ceruri, întâmpinaţi-L! Hristos pe pământ, înălţaţi-vă!”.

Autor: pr. Ionuț Nemţanu

 

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.